Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su armėniška pita
Armėniškas lavašas puikiai dera su bet kokiais produktais, nes pats plokštainis neturi jokio skonio. Orkaitėje kepti ežiukai su armėniška pita krepšelių pavidalo įgauna įspūdingą ir šventišką išvaizdą, juos galima patiekti ant šventinio stalo, iškyloje ar romantiškos vakarienės metu. Tokie krepšeliai gerai išlaiko formą, juos galima pateikti kaip savarankišką užkandį arba patiekti su garnyru. Ežiukai su lavašu būna labai sultingi ir apetitiški, su kvapnia rauginto sūrio plutele.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. 1 valgomajame šaukšte augalinio aliejaus ant vidutinės ugnies 5 minutes pakepinkite svogūnus ir morkas. Vištieną ir maltą mėsą sumaišykite su keptuve, ryžiais, kiaušiniu, druska ir pipirais. Iš faršo suformuokite nedidelius rutuliukus - ežiukus. Kepkite ežiukus ant didelės ugnies po 3 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Nuolat maišydami 1 minutę pakepinkite miltus. Supilkite karštą pieną, nuolat maišydami plaktuvu. Padažą užvirinkite.
Žingsnis 3
Iškepkite ežiukus su pitos duona. Supjaustykite pitą nedideliais kvadratėliais, kurių kraštinės ilgis apie 10 cm. Į augaliniu aliejumi pateptas keksiukų formeles dėkite pitą krepšelių forma. Į kiekvieną pitos krepšelį įdėkite po vieną ežiuką, užpilkite padažu, pabarstykite sūriu. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos