Ežiukai su avižiniais dribsniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiukai su avižiniais dribsniais

Ežiukai su avižiniais dribsniais būna skanūs ir sultingi. Iš anksto išvirti avižiniai dribsniai beveik nepajuntami maltiniuose. Kai jie išbrinksta, ežiukai tampa minkšti ir sveiki, nes avižiniai dribsniai yra idealus ląstelienos šaltinis. Be to, juose yra daug naudingų medžiagų ir mineralų. Jei norisi, prieš kepant ežiukus galima apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti, tada jie turės skanią ir kvapnią plutelę. Šis patiekalas puikiai dera su įvairiomis daržovių salotomis.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
94 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su avižiniais dribsniais Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Vištienos filė sumalkite mėsmale. Smulkiai supjaustykite svogūną. Avižinius dribsnius 5 minutes užpilkite verdančiu vandeniu.

Žingsnis 2

Ežiukai su avižiniais dribsniais Žingsnis 2
Suformuokite ežiukus. Sumaišykite vištienos faršą, svogūnus, avižas, ryžius, druską ir pipirus. Suformuokite nedidelius rutuliukus ir sudėkite juos į kepimo indą.

Žingsnis 3

Ežiukai su avižiniais dribsniais Žingsnis 3
Iškepkite ežiukus. Sumaišykite grietinę ir pomidorų sultis, supilkite į formą su ežiukais. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos