Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su avižiniais dribsniais
Ežiukai su avižiniais dribsniais būna skanūs ir sultingi. Iš anksto išvirti avižiniai dribsniai beveik nepajuntami maltiniuose. Kai jie išbrinksta, ežiukai tampa minkšti ir sveiki, nes avižiniai dribsniai yra idealus ląstelienos šaltinis. Be to, juose yra daug naudingų medžiagų ir mineralų. Jei norisi, prieš kepant ežiukus galima apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti, tada jie turės skanią ir kvapnią plutelę. Šis patiekalas puikiai dera su įvairiomis daržovių salotomis.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Vištienos filė sumalkite mėsmale. Smulkiai supjaustykite svogūną. Avižinius dribsnius 5 minutes užpilkite verdančiu vandeniu.
Žingsnis 2
Suformuokite ežiukus. Sumaišykite vištienos faršą, svogūnus, avižas, ryžius, druską ir pipirus. Suformuokite nedidelius rutuliukus ir sudėkite juos į kepimo indą.
Žingsnis 3
Iškepkite ežiukus. Sumaišykite grietinę ir pomidorų sultis, supilkite į formą su ežiukais. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos