Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su avokadais
Avokadų ežiai - skanus ir sotus patiekalas, kuriame gausu baltymų, angliavandenių ir sveikųjų riebalų. Jį paruošti nėra sudėtinga ir užtrunka nedaug laiko. Šiam receptui skirti avokadai turi būti prinokę ir minkšti - jei tokie nėra, palikite juos porai dienų tamsioje vietoje, kad prinoktų. Avokadai puikiai dera su daugeliu patiekalų: mėsa, sūriu, žolelėmis ir kiaušiniais. Jo minkštimo skonis panašus į sviesto ir trintų žolelių mišinio skonį, todėl mėsos ežiukams suteiks gardų riešutų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite maltinukus. Sumaišykite maltą mėsą su ryžiais, kiaušiniu, druska, pipirais ir muskato riešutu. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sutarkuokite sūrį. Avokadą sutrinkite šakute. Sumaišykite sūrį ir avokadą. Į kiekvieno mėsos rutuliuko vidurį dėkite po 1 šaukštelį įdaro.
Žingsnis 3
Iškepkite ežiukus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kiekvieną rutuliuką apvoliokite kukurūzų miltuose ir kepkite ant vidutinės ugnies po 3 min. iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 4
Iškepkite ežiukus. Perkelkite ežiukus į kepimo indą. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos