Publikavimo data: 2024-06-12
                Ežiukai su avokadais
                                
                    Avokadų ežiai - skanus ir sotus patiekalas, kuriame gausu baltymų, angliavandenių ir sveikųjų riebalų. Jį paruošti nėra sudėtinga ir užtrunka nedaug laiko. Šiam receptui skirti avokadai turi būti prinokę ir minkšti - jei tokie nėra, palikite juos porai dienų tamsioje vietoje, kad prinoktų. Avokadai puikiai dera su daugeliu patiekalų: mėsa, sūriu, žolelėmis ir kiaušiniais. Jo minkštimo skonis panašus į sviesto ir trintų žolelių mišinio skonį, todėl mėsos ežiukams suteiks gardų riešutų skonį.
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                                        
                        Žingsnis 1
                        
                        Paruoškite maltinukus. Sumaišykite maltą mėsą su ryžiais, kiaušiniu, druska, pipirais ir muskato riešutu. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus.
                     
                                        
                        Žingsnis 2
                        
                        Paruoškite įdarą. Sutarkuokite sūrį. Avokadą sutrinkite šakute. Sumaišykite sūrį ir avokadą. Į kiekvieno mėsos rutuliuko vidurį dėkite po 1 šaukštelį įdaro.
                     
                                        
                        Žingsnis 3
                        
                        Iškepkite ežiukus. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kiekvieną rutuliuką apvoliokite kukurūzų miltuose ir kepkite ant vidutinės ugnies po 3 min. iš kiekvienos pusės.
                     
                                        
                        Žingsnis 4
                        
                        Iškepkite ežiukus. Perkelkite ežiukus į kepimo indą. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
                     
                                     
                                
                
                                    
                
                
                    
Kategorijos