Ežiukai su baklažanais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ežiukai su baklažanais

Ežiukai su baklažanais - neįprastas apvalių mėsos kukulių su ryžiais ir baklažanų garnyru receptas. Tai visavertis patiekalas pietums arba vakarienei. Kad mėsa būtų sultinga, į maltą mėsą dedama žalių bulvių, o dėl skonio - kvapnių itališkų žolelių. Baklažanų, skirtų garnyrui, privalumas tas, kad ši daržovė net ir termiškai apdorojant išlaiko visas naudingąsias medžiagas ir mikroelementus.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
137 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.93/5 (27 bal.)

Žingsnis 1

Ežiukai su baklažanais Žingsnis 1
Paruoškite grūdus. Ryžius 10 minučių virkite pasūdytame vandenyje. Jie turi būti pusiau išvirę.

Žingsnis 2

Ežiukai su baklažanais Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Jautieną ir kiaulieną sumalkite mėsmale. Pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite itališkų žolelių ir žalių tarkuotų bulvių.

Žingsnis 3

Ežiukai su baklažanais Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus su baklažanais. Ant kepimo formos dugno sudėkite pomidorus. Iš maltos mėsos padarykite ritinėlius. Uždėkite ant viršaus. Dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 35-40 minučių.

Žingsnis 4

Ežiukai su baklažanais Žingsnis 4
Paruoškite baklažanų garnyrą. Kol ežiukai kepa, keptuvėje aliejuje apkepkite baklažanų griežinėlius iš abiejų pusių 5-7 minutes. Pagardinkite trupučiu druskos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, mėsos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, česnakų sezonas, ryžių patiekalai, ežiai, receptų knyga, ežiai su ryžiais, kiaulienos vakarienė

Kategorijos