Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su baklažanais
Ežiukai su baklažanais - neįprastas apvalių mėsos kukulių su ryžiais ir baklažanų garnyru receptas. Tai visavertis patiekalas pietums arba vakarienei. Kad mėsa būtų sultinga, į maltą mėsą dedama žalių bulvių, o dėl skonio - kvapnių itališkų žolelių. Baklažanų, skirtų garnyrui, privalumas tas, kad ši daržovė net ir termiškai apdorojant išlaiko visas naudingąsias medžiagas ir mikroelementus.
Žingsnis 1
Paruoškite grūdus. Ryžius 10 minučių virkite pasūdytame vandenyje. Jie turi būti pusiau išvirę.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Jautieną ir kiaulieną sumalkite mėsmale. Pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite itališkų žolelių ir žalių tarkuotų bulvių.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus su baklažanais. Ant kepimo formos dugno sudėkite pomidorus. Iš maltos mėsos padarykite ritinėlius. Uždėkite ant viršaus. Dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 35-40 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite baklažanų garnyrą. Kol ežiukai kepa, keptuvėje aliejuje apkepkite baklažanų griežinėlius iš abiejų pusių 5-7 minutes. Pagardinkite trupučiu druskos.
Kategorijos