Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su baltaisiais maltais pipirais
Mėsos ežiukų su ryžiais skonį paįvairinkite maltais baltaisiais pipirais. Baltieji pipirai - tai nulupti pipirų augalo vaisiai, kurie yra subtilesnio skonio. Norint gauti baltųjų pipirų, pipirų grūdeliai mirkomi jūros vandenyje, tada džiovinami saulėje ir nulupami. Manoma, kad baltieji pipirai greitina medžiagų apykaitą ir juose yra daugiau vitamino C. Iki XVII a. pipirai buvo laikomi brangiausiu prieskoniu, o baltieji pipirai buvo vertinami labiau.
Žingsnis 1
Paruoškite ežiukus. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, vandenį, ryžius, morkas, kiaušinį, druską ir maltus baltuosius pipirus. Išminkykite maltą mėsą ir šiek tiek pamuškite ją į dubenį. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius graikinio riešuto dydžio rutuliukus.
Žingsnis 2
Sudėkite ežiukus į formą ir iškepkite. Ant formos dugno išdėliokite svogūnus, ant viršaus sudėkite ežiukus, supilkite pomidorus su jų sultimis, tolygiai paskirstykite ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 minučių.
Kategorijos