Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su basmati ryžiais
Ežiukai su basmati ryžiais iš tiesų atrodo kaip maži ežiukai su skaniais ryžių spygliukais, vaikams šis patiekalas patiks. Basmati ryžiai yra minkštesni, plonesni ir ilgesni už įprastus ilgagrūdžius ryžius. Ežiukai gaminami garuose, todėl puikiai tinka vaikams ir dietiniam maistui. Jei norite, galite iš rutuliukų suformuoti ežiukus: pirštais išspauskite duobutes akims, į duobutes įdėkite juodųjų pipirų žirnelių arba slyvų gabaliukų, ištraukite nosytę ir paruoštus ežiukus patiekite ant salotų lapų.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Smulkiai supjaustykite svogūną. Bulves sutarkuokite smulkia tarka. Vištienos faršą sumaišykite su svogūnais, bulvėmis, kiaušiniu, druska ir vištienos prieskoniais.
Žingsnis 2
Suformuokite ežiukus. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus. Ryžius supilkite į dubenį. Kiekvieną mėsos rutuliuką panardinkite į ryžius, šiek tiek paspausdami, kad ryžiai gerai priliptų prie mėsos.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Garintuvo indą patepkite augaliniu aliejumi. Įdėkite ežiukus į dubenį ir garinkite 25 minutes.
Kategorijos