Ežiukai su basmati ryžiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ežiukai su basmati ryžiais

Ežiukai su basmati ryžiais iš tiesų atrodo kaip maži ežiukai su skaniais ryžių spygliukais, vaikams šis patiekalas patiks. Basmati ryžiai yra minkštesni, plonesni ir ilgesni už įprastus ilgagrūdžius ryžius. Ežiukai gaminami garuose, todėl puikiai tinka vaikams ir dietiniam maistui. Jei norite, galite iš rutuliukų suformuoti ežiukus: pirštais išspauskite duobutes akims, į duobutes įdėkite juodųjų pipirų žirnelių arba slyvų gabaliukų, ištraukite nosytę ir paruoštus ežiukus patiekite ant salotų lapų.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
107 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su basmati ryžiais Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Smulkiai supjaustykite svogūną. Bulves sutarkuokite smulkia tarka. Vištienos faršą sumaišykite su svogūnais, bulvėmis, kiaušiniu, druska ir vištienos prieskoniais.

Žingsnis 2

Ežiukai su basmati ryžiais Žingsnis 2
Suformuokite ežiukus. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus. Ryžius supilkite į dubenį. Kiekvieną mėsos rutuliuką panardinkite į ryžius, šiek tiek paspausdami, kad ryžiai gerai priliptų prie mėsos.

Žingsnis 3

Ežiukai su basmati ryžiais Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Garintuvo indą patepkite augaliniu aliejumi. Įdėkite ežiukus į dubenį ir garinkite 25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos