Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su Bešamelio padažu
Ežiukai su bešamelio padažu - tai rusiškas patiekalas prancūziška virtuve. Įdaras gaminamas iš gerai pažįstamų produktų: mėsos, ryžių, svogūnų ir prieskonių. Ryžiai verdami. Skirtingai nei pagal tradicinę technologiją, šiame recepte mėsos kukuliai prieš terminį apdorojimą apvoliojami miltuose. Tai leidžia išsaugoti patiekalo sultingumą. Klasikinis bešamelio padažas gaminamas iš pieno, miltų ir sviesto.
Žingsnis 1
Paruoškite ežiukus. Sumaišykite maltą mėsą su ryžiais, svogūnu, kiaušiniu, druska ir prieskoniais. Gerai išmaišykite ir suformuokite nedidelius rutuliukus. Apvoliokite juos miltuose ir kepkite keptuvėje su aliejumi, kol paruduos, apie 7-10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelį. Keptuvėje su aliejumi pakepinkite miltus. Nuolat maišykite ir žiūrėkite, kad kepinys per daug nepatamsėtų. Užteks 3-4 minučių kepimo. Tada dalimis supilkite pieną, intensyviai maišydami. Nuolat maišydami virkite 10-15 minučių, kol sutirštės. Jei reikia, įberkite druskos ir prieskonių.
Žingsnis 3
Baigkite gaminti patiekalą. Į gautą padažą sudėkite ežiukus, uždenkite ir virkite 5-10 minučių.
Kategorijos