Ežiukai su Bešamelio padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiukai su Bešamelio padažu

Ežiukai su bešamelio padažu - tai rusiškas patiekalas prancūziška virtuve. Įdaras gaminamas iš gerai pažįstamų produktų: mėsos, ryžių, svogūnų ir prieskonių. Ryžiai verdami. Skirtingai nei pagal tradicinę technologiją, šiame recepte mėsos kukuliai prieš terminį apdorojimą apvoliojami miltuose. Tai leidžia išsaugoti patiekalo sultingumą. Klasikinis bešamelio padažas gaminamas iš pieno, miltų ir sviesto.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
236 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.15/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su Bešamelio padažu Žingsnis 1
Paruoškite ežiukus. Sumaišykite maltą mėsą su ryžiais, svogūnu, kiaušiniu, druska ir prieskoniais. Gerai išmaišykite ir suformuokite nedidelius rutuliukus. Apvoliokite juos miltuose ir kepkite keptuvėje su aliejumi, kol paruduos, apie 7-10 minučių.

Žingsnis 2

Ežiukai su Bešamelio padažu Žingsnis 2
Paruoškite bešamelį. Keptuvėje su aliejumi pakepinkite miltus. Nuolat maišykite ir žiūrėkite, kad kepinys per daug nepatamsėtų. Užteks 3-4 minučių kepimo. Tada dalimis supilkite pieną, intensyviai maišydami. Nuolat maišydami virkite 10-15 minučių, kol sutirštės. Jei reikia, įberkite druskos ir prieskonių.

Žingsnis 3

Ežiukai su Bešamelio padažu Žingsnis 3
Baigkite gaminti patiekalą. Į gautą padažą sudėkite ežiukus, uždenkite ir virkite 5-10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos