Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su brokoliais
Sotūs ir sultingi mėsos ežiukai su brokoliais ir ryžiais bus puikūs pietūs ar vakarienė visai šeimai. Šiam receptui galite pasirinkti bet kokį faršą - kiaulienos, klasikinį kiaulienos ir jautienos mišinį arba paruošti dietinį variantą su kalakutienos ar vištienos filė. Dėl brokolių mėsos ežiukai įgauna neįprastą skonį ir tampa sveikesni. Ežiai su brokoliais kepami orkaitėje pomidorų padaže. Jei norima, pomidorų padažą galima pakeisti grietinės padažu arba pagaminti grietinės ir pomidorų įdarą.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną. Sumaišykite brokolius, maltą mėsą, ryžius, pusę svogūno, kiaušinį, druską ir pipirus.
Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas ir pakepinkite jas augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies kartu su likusiu svogūnu. Sudėkite kepsnį į kepimo indą. Iš maltos mėsos suformuokite mažus rutuliukus ir sudėkite į formą.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Sumaišykite vandenį su pomidorų pasta ir druska, šiuo padažu užpilkite ežiukus. Formą uždenkite folija.
Žingsnis 4
Kepkite ežiukus įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Tada nuimkite foliją ir kepkite, kol ežiukai visiškai iškeps, tačiau tai užtruks dar 10 minučių.
Kategorijos