Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su bruknėmis
Lengvas saldžiarūgštis padažas iš šviežių arba šaldytų spanguolių dažnai naudojamas kaip priedas prie mėsos patiekalų iš kiaulienos ir jautienos. Be kita ko, šį padažą galima patiekti su maltos mėsos ežiais su ryžiais, taip paprastam patiekalui suteikiant pikantiškumo ir rafinuotumo. Be to, bruknių padažo skonis ir neįprasta ryški išvaizda paįvairins kasdienį valgiaraštį. O kad būtų atsvertas bruknėms būdingas lengvas kartumas, į padažą paprastai dedamas nedidelis kiekis cukraus.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Keptuvėje nedideliame kiekyje augalinio aliejaus pakepinkite svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos. Į maltą mėsą sudėkite piene išmirkytą duoną, pusę pakepintų svogūnų, druską, maltus juoduosius pipirus ir žalius ryžius. Kruopščiai išminkykite maltinukus iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Išvirkite padažą. Bruknes ir jų sultis sudėkite į puodą, suberkite cukrų ir 3 valgomuosius šaukštus vandens, išmaišykite ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Uogas užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite apie 4-5 min. Atskirame dubenėlyje sumaišykite krakmolą ir 2 valgomuosius šaukštus vandens, išmaišykite, kad neliktų gumuliukų, ir supilkite į puodą su spanguolėmis. Išmaišykite, pavirkite dar 3 minutes, tada pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Iš maltos mėsos su ryžiais ir svogūnais suformuokite nedidelius, maždaug 4-5 cm skersmens rutuliukus. Sudėkite ežiukus į keptuvę su likusiais pakepintais svogūnais, užpilkite vandeniu, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 30 minučių.
Kategorijos