Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su bruknių padažu
Ežiukai su bruknių padažu - tai patobulintas švediškų mėsos kukulių - sjöttbullar - gaminimo būdas. Tradiciškai šie mėsos kukuliai ruošiami kaip kepti mėsos kukuliai su bulvių garnyru ir dviejų rūšių padažu - bruknių ir grietinėlės padažu. Kad mėsos kukuliai būtų sotesni ir labiau primintų ežiukus, šiame recepte vietoj klasikinių džiūvėsėlių, kaip Švedijoje, į maltą mėsą dedama grikių. Rezultatas ne mažiau skanus ir originalus.
Žingsnis 1
Paruoškite grikius. Virkite kruopas lengvai pasūdytame vandenyje 10 minučių, kol išvirs.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Į keptuvę įdėkite sviesto. Ant jo 2-3 minutes pakepinkite svogūną ir česnaką, kol taps skaidrūs. Supilkite pieną, užvirinkite. Pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu. Atvėsinkite. Mišinį sumaišykite su grikiais, kiaušiniais ir malta mėsa. Palaikykite šaldytuve 10 minučių.
Žingsnis 3
Kol maltinukai aušta, pagaminkite bruknių ir grietinėlės padažą. Uogas sumaišykite su cukrumi ir vandeniu puode. Užvirinkite. Virkite ant silpnos ugnies, kol uogos suminkštės. Tada masę susmulkinkite blenderiu. Grietinėlės padažui puode ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite jautienos sultinį, įpilkite grietinėlės, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kai tik pradės tirštėti, nukelkite nuo viryklės.
Žingsnis 4
Paruoškite ežiukus su bruknių padažu. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus. Kepkite juos augaliniame aliejuje, kol apskrus.
Kategorijos