Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su bulguru
Paprastai mėsos ežiai verdami su ryžiais, tačiau juos galite pakeisti bulguru - ne mažiau skaniais ir sveikais grūdais. Pridėkite daržovių ir kepkite ežiukus orkaitėje po sūrio "kepurėle" - gausite subtilų nepakartojamo skonio patiekalą. Bulgur - tai virti, džiovinti ir susmulkinti kviečių grūdai. Pirmą kartą kulinarijoje jis pradėtas naudoti Artimuosiuose Rytuose prieš 3500 metų. Jis buvo gaunamas taip: kviečiai buvo verdami, džiovinami saulėje ir sijojami per įvairaus dydžio sietus.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarui skirtą padažą. Dubenyje iki vientisos masės sumaišykite grietinę ir pomidorų pastą, supilkite vandenį, 0,5 šaukštelio druskos, maltus čiobrelius ir bazilikus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą ir suformuokite ežiukus. Dubenyje sumaišykite maltą kiaulieną ir jautieną, bulgurą, svogūną, morką, 0,5 šaukštelio druskos, kiaušinį ir maltus pipirus. Viską gerai išmaišykite. Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus ir sudėkite juos į kepimo indą šiek tiek atokiau.
Žingsnis 3
Iškepkite ežiukus su bulguru. Tarp ežiukų dėkite cukinijų ir pomidorų griežinėlių. Įdarykite ežiukus pomidorų ir grietinės mišiniu ir pabarstykite sūriu. Uždenkite formą folija ir kepkite ežiukus iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Likus 20 minučių iki ežiukų paruošimo, foliją atidarykite.
Kategorijos