Ežiukai su bulvytėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiukai su bulvytėmis

Ežiukai su traškučiais - gera idėja šeimos pietums. Ežiukams gaminti naudokite sumaišytą maltą mėsą ir ilgagrūdžius ryžius. Mėsos kukulius galima troškinti, kepti orkaitėje arba kepti keptuvėje. Bulvytėms gaminti naudokite krakmolingas bulvių rūšis, jos geriau išlaiko formą. Daržoves kepkite alyvuogių arba rapsų aliejuje, jų rūkymo temperatūra yra aukštesnė. Kad griežinėliai nebūtų per daug riebūs, po kepimo nusausinkite juos ant popierinių rankšluosčių.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
275 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su bulvytėmis Žingsnis 1
Pasirūpinkite ežiais. Morkas ir svogūnus susmulkinkite blenderiu ir sudėkite į maltinukus. Tada įmaišykite ryžius, kiaušinį, druską ir prieskonius. Gerai išmaišykite. Iš kotletų masės formuokite maždaug 3 cm skersmens rutuliukus. Dėkite gabalėlius ant kepimo skardos.

Žingsnis 2

Ežiukai su bulvytėmis Žingsnis 2
Iškepkite ežiukus. Sumaišykite grietinę ir majonezą, supilkite maždaug 1 puodelį vandens, įberkite druskos, pagardinkite pagal skonį, išmaišykite. Užpilkite ant pusgaminių, ant viršaus pabarstykite sūriu ir siųskite į orkaitę 40-50 min.

Žingsnis 3

Ežiukai su bulvytėmis Žingsnis 3
Kol ežiukai kepa, paruoškite bulvytes. Bulves supjaustykite maždaug vienodo storio ir dydžio griežinėliais. Užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 10 minučių. Tada nuleiskite skystį, sudėkite daržoves ant popierinių rankšluosčių ir visiškai nusausinkite.

Žingsnis 4

Ežiukai su bulvytėmis Žingsnis 4
Apkepkite bulves. Į gilią keptuvę arba storadugnį puodą supilkite aliejų ir kaitinkite, kol užvirs. Sudėkite bulvių griežinėlius ir kepkite apie 6-8 minutes, retkarčiais apversdami bulvių griežinėlius. Sudėkite bulves ant rankšluosčių ir 2 minutes nusausinkite. Siųskite atgal kepti, kepkite 3 minutes. Atsargiai išimkite iš indo ir paskleiskite ant popierinių rankšluosčių, kad apdžiūtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos