Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su burokėliais
Ežiai su burokėliais atrodo gana neįprastai dėl sodrios burokėlių spalvos, kurią suteikia ir faršas, ir padažas. Sultingi ir spalvingi mėsos ežiukai patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems. Burokėlių ežiukus taip pat galima kepti orkaitėje. Pūsti ežiukai su burokėliais kvapniame padaže - puikus pasirinkimas ne tik pietums, bet ir šventiniam stalui. Toks patiekalas gaunasi sveikas, nepaprastai skanus ir labai gražus.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumaišykite maltą mėsą su per mėsmalę sumaltais burokėliais, ryžiais, druska ir pipirais. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus.
Žingsnis 2
Iškepkite ežiukus. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Kepkite mėsos kukulius iš abiejų pusių ant didelės ugnies 6 minutes. Išimkite ežiukus iš keptuvės.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Tame pačiame aliejuje ant vidutinės ugnies 5 minutes pakepinkite svogūną, morkas ir burokėlius. Supilkite pomidorų pastą ir vandenį ir troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 4
Virkite ežiukus, kol suminkštės. Sudėkite ežius į padažą ir uždenkite dangčiu. Troškinkite 30 minučių.
Kategorijos