Ežiukai su burokėliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ežiukai su burokėliais

Ežiai su burokėliais atrodo gana neįprastai dėl sodrios burokėlių spalvos, kurią suteikia ir faršas, ir padažas. Sultingi ir spalvingi mėsos ežiukai patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems. Burokėlių ežiukus taip pat galima kepti orkaitėje. Pūsti ežiukai su burokėliais kvapniame padaže - puikus pasirinkimas ne tik pietums, bet ir šventiniam stalui. Toks patiekalas gaunasi sveikas, nepaprastai skanus ir labai gražus.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
145 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su burokėliais Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumaišykite maltą mėsą su per mėsmalę sumaltais burokėliais, ryžiais, druska ir pipirais. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus.

Žingsnis 2

Ežiukai su burokėliais Žingsnis 2
Iškepkite ežiukus. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Kepkite mėsos kukulius iš abiejų pusių ant didelės ugnies 6 minutes. Išimkite ežiukus iš keptuvės.

Žingsnis 3

Ežiukai su burokėliais Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Tame pačiame aliejuje ant vidutinės ugnies 5 minutes pakepinkite svogūną, morkas ir burokėlius. Supilkite pomidorų pastą ir vandenį ir troškinkite dar 5 minutes.

Žingsnis 4

Ežiukai su burokėliais Žingsnis 4
Virkite ežiukus, kol suminkštės. Sudėkite ežius į padažą ir uždenkite dangčiu. Troškinkite 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos