Ežiukai su chia sėklomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiukai su chia sėklomis

Geros mitybos gerbėjams patiks šis ežiukų su chia sėklomis receptas. Chia arba ispaniškasis šalavijas yra vienmetis augalas, kurio sėklos yra ovalios, pilkos arba juodos. Chia sėklos jau seniai naudojamos kulinarijoje, tačiau dažniausiai desertuose ir gėrimuose. Į Rusiją jos atkeliavo neseniai. Sėklos ypač vertingos dėl didelio mineralinių medžiagų, vitaminų A, C, E, B grupės ir skaidulų kiekio. Todėl patiekalai, kurių sudėtyje yra ispaninio šalavijo sėklų, ilgam suteikia sotumo jausmą.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
160 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.83/5 (36 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su chia sėklomis Žingsnis 1
Paruoškite ežiukus. Sumaišykite smulkintą vištienos filė, ryžius, druską ir kiaušinį. Kruopščiai išminkykite ir išplakite masę dubenyje. Tada iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus.

Žingsnis 2

Ežiukai su chia sėklomis Žingsnis 2
Iškepkite ežiukus. Dubenėlyje sumaišykite chia sėklas, linų sėmenis, džiovintus bazilikus ir raudonėlius. Apvoliokite mėsos rutuliukus sėklų ir žolelių mišinyje, dėkite ant aliejumi pateptos kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos