Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su chia sėklomis
Geros mitybos gerbėjams patiks šis ežiukų su chia sėklomis receptas. Chia arba ispaniškasis šalavijas yra vienmetis augalas, kurio sėklos yra ovalios, pilkos arba juodos. Chia sėklos jau seniai naudojamos kulinarijoje, tačiau dažniausiai desertuose ir gėrimuose. Į Rusiją jos atkeliavo neseniai. Sėklos ypač vertingos dėl didelio mineralinių medžiagų, vitaminų A, C, E, B grupės ir skaidulų kiekio. Todėl patiekalai, kurių sudėtyje yra ispaninio šalavijo sėklų, ilgam suteikia sotumo jausmą.
Žingsnis 1
Paruoškite ežiukus. Sumaišykite smulkintą vištienos filė, ryžius, druską ir kiaušinį. Kruopščiai išminkykite ir išplakite masę dubenyje. Tada iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus.
Žingsnis 2
Iškepkite ežiukus. Dubenėlyje sumaišykite chia sėklas, linų sėmenis, džiovintus bazilikus ir raudonėlius. Apvoliokite mėsos rutuliukus sėklų ir žolelių mišinyje, dėkite ant aliejumi pateptos kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Kategorijos