Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su čiobreliais
Čiobreliai, arba čiobreliai, naudojami kaip prieskonis, suteikiantis maistui unikalų ir šiltą skonį. Tiek švieži, tiek džiovinti čiobreliai gaminant maistą naudojami vienodai sėkmingai. Čiobreliai puikiai dera su mėsos patiekalais, todėl jų galima dėti į mėsos ežiukų su ryžiais padažą ir nebenaudoti paruoštų kelių prieskonių mišinių. Stiprus ir malonus čiobrelių šakelių kvapas lengvam švelnaus graikiško jogurto ir parmezano padažui suteiks rafinuotumo ir gaivumo.
Žingsnis 1
Paruoškite maltą mėsą. Giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą su ryžiais, įmuškite vištos kiaušinį, įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Maltą mėsą gerai išminkykite 10-15 minučių. Iš maltos mėsos suformuokite vienodus nedidelius rutuliukus.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Nuluptus pomidorus supjaustykite į 4 dalis, paprikas supjaustykite didelėmis skiltelėmis, česnako skilteles išspauskite per presą. Pomidorus ir paprikas sudėkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite iki tyrės. Į daržoves įmaišykite graikišką jogurtą, druską, maltus juoduosius pipirus ir česnaką. Padažą dar kartą sumaišykite blenderiu iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Iškepkite ežiukus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Į aliejumi išteptą formą sudėkite maltos mėsos kukulius ir užpilkite juos padažu. Ant viršaus uždėkite čiobrelių šakelių. Dėkite formą su ežiukais į orkaitę 20 minučių. Tada ežiukus išimkite, apibarstykite tarkuotu parmezanu ir dar 15 minučių pašaukite į orkaitę.
Kategorijos