Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su citrina
Ežiai su citrina - tai apetitą keliantis maltos žuvies ir švelnaus padažo, paruošto iš sviesto, garstyčių ir citrusinių vaisių sulčių, derinys. Sūrus žuvies skonis puikiai dera su rūgščia citrina ir aštriomis garstyčiomis, todėl patiekalas tampa dar įdomesnis. O ežiukus papildo sojų padažas, dėl kurio atsiranda malonus aštrių natų skonis. Įdomu tai, kad citrina aktyviai naudojama ne tik kulinarijoje, bet ir kosmetologijoje - jos dedama į kaukes ir šveitiklius.
Žingsnis 1
Paruoškite pagrindą ežiukams. Žuvies filė ir svogūnus du kartus sumalkite mėsmale, kad gautųsi vientisa malta mėsa. Į maltą mėsą suberkite atvėsintus ryžius ir sojų padažą, gerai išmaišykite ir palikite 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus. Kai žuvies mišinys išbrinks, suformuokite iš jo vienodo dydžio rutuliukus - būsimus ežiukus. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus. Sudėkite ant jo žuvies rutuliukus ir apkepkite juos iš visų pusių. Kai ežiukai bus paruošti, užpilkite juos verdančiu vandeniu, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite patiekalą 10 minučių, retkarčiais apversdami.
Žingsnis 3
Paruoškite citrinų padažą. Atskirame dubenyje sumaišykite garstyčias, vandenį ir vištos kiaušinį. Supilkite mišinį į samtelį. Įdėkite sviesto, druskos ir pipirų pagal skonį. Gautą mišinį pastatykite ant ugnies ir palikite kaitinti, kol sviestas visiškai ištirps. Perpjaukite citriną į dvi dalis, išspauskite sultis ir supilkite jas į mišinį, gerai išmaišykite. Padažą supilkite į dubenį.
Kategorijos