Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su cukraus padažu
Ežiukai su cukraus padažu maloniai nustebins visus prie stalo savo skoniu. Cukrus šiuo atveju yra natūralus skonio stipriklis. Jei į padažą įdėsite nedidelį kiekį cukraus, ežiukai bus minkštesni, kvapnesni ir skanesni. Tokio padažo skonis yra ryškus, saldžiarūgštis, su juntamomis prieskonių natomis ir lengvu česnako poskoniu. Garnyrui geriausia naudoti bulvių košę, troškintas daržoves arba makaronus.
Žingsnis 1
Pagaminkite faršą ir suformuokite ežiukus. Sumaišykite maltą mėsą su ryžiais, vienu smulkintu svogūnu, 1 smulkinta česnako skiltele, druska ir pipirais. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus. Kepkite juos ant didelės ugnies augaliniame aliejuje po 2 min. iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Antrąjį griežinėliais supjaustytą svogūną 3 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies. Į svogūnus sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus ir užvirinkite. Sudėkite likusius česnakus, medų, cukrų, actą, citrinos sultis. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Troškinkite ežiukus. Sudėkite ežius į padažą, uždenkite ir troškinkite 30 minučių.
Kategorijos