Ežiukai su Dižono garstyčiomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiukai su Dižono garstyčiomis

Ežio mėsos kukuliai gali būti šiek tiek aštresni, jei į padažą įmaišysite Dižono garstyčių. Dižono garstyčios pavadintos pagal Dižono miestą Burgundijoje, iš kurio jos kilusios. Pirmą kartą jos paminėtos XIII a. metraščiuose. Pagrindinės šio prieskonio sudedamosios dalys: juodųjų ir rudųjų garstyčių sėklos, baltasis vynas arba vyno actas. Dižono garstyčios nuo klasikinių Dižono garstyčių skiriasi šviesiai geltona spalva, švelniu skoniu ir maloniu garstyčių eterinio aliejaus bei vyno natų kvapu.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
268 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.3/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su Dižono garstyčiomis Žingsnis 1
Paruoškite faršą ir suformuokite ežiukus. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, ryžius, svogūnus, apynius ir druską. Išmaišykite ir suformuokite mėsos kukulius.

Žingsnis 2

Ežiukai su Dižono garstyčiomis Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite grietinę, pomidorų pastą, Dižono garstyčias, druską ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Ežiukai su Dižono garstyčiomis Žingsnis 3
Virkite ežiukus, kol suminkštės. Į gilią keptuvę supilkite aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite ežiukus ir kepkite iš abiejų pusių po 15 minučių. Tada supilkite padažą ir troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies dar 20-30 minučių. Jei per tą laiką skystis išgaruos, į keptuvę įpilkite šiek tiek vandens.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos