Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su Dižono garstyčiomis
Ežio mėsos kukuliai gali būti šiek tiek aštresni, jei į padažą įmaišysite Dižono garstyčių. Dižono garstyčios pavadintos pagal Dižono miestą Burgundijoje, iš kurio jos kilusios. Pirmą kartą jos paminėtos XIII a. metraščiuose. Pagrindinės šio prieskonio sudedamosios dalys: juodųjų ir rudųjų garstyčių sėklos, baltasis vynas arba vyno actas. Dižono garstyčios nuo klasikinių Dižono garstyčių skiriasi šviesiai geltona spalva, švelniu skoniu ir maloniu garstyčių eterinio aliejaus bei vyno natų kvapu.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą ir suformuokite ežiukus. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, ryžius, svogūnus, apynius ir druską. Išmaišykite ir suformuokite mėsos kukulius.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite grietinę, pomidorų pastą, Dižono garstyčias, druską ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Virkite ežiukus, kol suminkštės. Į gilią keptuvę supilkite aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite ežiukus ir kepkite iš abiejų pusių po 15 minučių. Tada supilkite padažą ir troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies dar 20-30 minučių. Jei per tą laiką skystis išgaruos, į keptuvę įpilkite šiek tiek vandens.
Kategorijos