Ežiukai su druska ir gruziniškomis žolelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiukai su druska ir gruziniškomis žolelėmis

Svan druska yra nacionalinis gruzinų prieskonis, dažnai naudojamas gaminant maistą. Savo pavadinimą ji gavo Svanetijos regiono, kuriame ji atsirado, garbei. Ežiukai su gruziniška druska su gruziniškomis žolelėmis yra ne tik skanus, bet ir labai aromatingas patiekalas, kuris gaminamas neįprastu būdu - moliniuose induose. Beje, ežiukai yra labai sveiki: druskoje su žolelėmis yra vertingų vitaminų ir mineralinių medžiagų.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
124 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.93/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su druska ir gruziniškomis žolelėmis Žingsnis 1
Padarykite pagrindą ežiukams. Į gilų dubenį sudėkite maltą mėsą. Į ją sudėkite svogūnus ir morkas, tada druską ir gruziniškas žoleles, viską gerai išmaišykite. Galiausiai į maltą mėsą suberkite ryžius ir dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 2

Ežiukai su druska ir gruziniškomis žolelėmis Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus. Į puodų dugną įpilkite šiek tiek vandens. Tada iš mėsos pagrindo suformuokite vienodo dydžio rutuliukus ir išdėliokite juos ant indų dugno. Kai pirmasis sluoksnis bus paruoštas, pabarstykite jį petražolėmis. Tada žolelėmis pabarstykite kiekvieną paskesnį sluoksnį. Pabaigoje ežiukus užpilkite pomidorų sultimis. Dėkite ežius į 200 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę 1,5 valandos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos