Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su druska ir gruziniškomis žolelėmis
Svan druska yra nacionalinis gruzinų prieskonis, dažnai naudojamas gaminant maistą. Savo pavadinimą ji gavo Svanetijos regiono, kuriame ji atsirado, garbei. Ežiukai su gruziniška druska su gruziniškomis žolelėmis yra ne tik skanus, bet ir labai aromatingas patiekalas, kuris gaminamas neįprastu būdu - moliniuose induose. Beje, ežiukai yra labai sveiki: druskoje su žolelėmis yra vertingų vitaminų ir mineralinių medžiagų.
Žingsnis 1
Padarykite pagrindą ežiukams. Į gilų dubenį sudėkite maltą mėsą. Į ją sudėkite svogūnus ir morkas, tada druską ir gruziniškas žoleles, viską gerai išmaišykite. Galiausiai į maltą mėsą suberkite ryžius ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus. Į puodų dugną įpilkite šiek tiek vandens. Tada iš mėsos pagrindo suformuokite vienodo dydžio rutuliukus ir išdėliokite juos ant indų dugno. Kai pirmasis sluoksnis bus paruoštas, pabarstykite jį petražolėmis. Tada žolelėmis pabarstykite kiekvieną paskesnį sluoksnį. Pabaigoje ežiukus užpilkite pomidorų sultimis. Dėkite ežius į 200 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę 1,5 valandos.
Kategorijos