Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su džiovintais bazilikais
Bazilikas yra viena iš aštrių prieskoninių žolelių, dažnai vartojamų daugelyje nacionalinių virtuvių, dedamų į salotas ir sriubas, mėsą ir žuvį, naudojant tiek šviežius lapus, tiek džiovintus prieskonius. Kvapnūs bazilikai puikiai tiks prie sočių kiaulienos ir ryžių ežių, suteikdami maltai mėsai nepakartojamą kvapą ir malonų skonį. Kad džiovintų bazilikų skonis būtų kuo geresnis, juos reikia termiškai apdoroti, todėl geriausia šį prieskonį dėti tiesiai į maltą mėsą ežiukams.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Iš duonos išspauskite pieną. Maltą jautieną sudėkite į gilų dubenį, suberkite ryžius, smulkiai supjaustytą svogūną, piene mirkytą duoną, druską, pipirus ir džiovintus bazilikus. Kruopščiai išminkykite faršą iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite kepimui skirtus ingredientus. Bulves supjaustykite 0,3-0,4 mm storio apskritimais, kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Iš maltos mėsos, ryžių ir bazilikų suformuokite vienodo dydžio maždaug 3-4 cm skersmens rutuliukus.
Žingsnis 3
Iškepkite ežiukus. Į formą nedideliu atstumu vienas nuo kito sudėkite mėsos kukulius, o tarpą tarp jų užpildykite bulvių apskritimais. Ežiukus ir bulves užpilkite 1 puodeliu vandens, tada aptepkite majonezu ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Uždenkite formą maistine plėvele ir 30 minučių pašaukite į orkaitę. Tada nuimkite foliją ir kepkite ežiukus dar 20 minučių.
Kategorijos