Ežiukai su džiovintais bazilikais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiukai su džiovintais bazilikais

Bazilikas yra viena iš aštrių prieskoninių žolelių, dažnai vartojamų daugelyje nacionalinių virtuvių, dedamų į salotas ir sriubas, mėsą ir žuvį, naudojant tiek šviežius lapus, tiek džiovintus prieskonius. Kvapnūs bazilikai puikiai tiks prie sočių kiaulienos ir ryžių ežių, suteikdami maltai mėsai nepakartojamą kvapą ir malonų skonį. Kad džiovintų bazilikų skonis būtų kuo geresnis, juos reikia termiškai apdoroti, todėl geriausia šį prieskonį dėti tiesiai į maltą mėsą ežiukams.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
181 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.2/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su džiovintais bazilikais Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Iš duonos išspauskite pieną. Maltą jautieną sudėkite į gilų dubenį, suberkite ryžius, smulkiai supjaustytą svogūną, piene mirkytą duoną, druską, pipirus ir džiovintus bazilikus. Kruopščiai išminkykite faršą iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Ežiukai su džiovintais bazilikais Žingsnis 2
Paruoškite kepimui skirtus ingredientus. Bulves supjaustykite 0,3-0,4 mm storio apskritimais, kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Iš maltos mėsos, ryžių ir bazilikų suformuokite vienodo dydžio maždaug 3-4 cm skersmens rutuliukus.

Žingsnis 3

Ežiukai su džiovintais bazilikais Žingsnis 3
Iškepkite ežiukus. Į formą nedideliu atstumu vienas nuo kito sudėkite mėsos kukulius, o tarpą tarp jų užpildykite bulvių apskritimais. Ežiukus ir bulves užpilkite 1 puodeliu vandens, tada aptepkite majonezu ir apibarstykite tarkuotu sūriu. Uždenkite formą maistine plėvele ir 30 minučių pašaukite į orkaitę. Tada nuimkite foliją ir kepkite ežiukus dar 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos