Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su džiovintais raudonėliais
Naudodami įvairius kvapnius prieskonius galite naujai paruošti pažįstamus patiekalus. Pavyzdžiui, norėdami naujai paruošti ežiukus su ryžiais, į maltą mėsą įberkite džiovintų raudonėlių. Šis augalas unikalus tuo, kad džiovintų raudonėlių kvapas yra ne mažiau stiprus ir ryškus nei šviežių lapų aromatas. Taigi įmaišę šio prieskonio į maltinukus galite tikėtis, kad saldus ir gaivus raudonėlio kvapas užpildys visą virtuvę ir sužadins apetitą.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Nuplautus ryžius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant silpnos ugnies. Po uždaru dangčiu virkite ryžius, kol jie pusiau išvirs, žiūrėdami, kad nesudegtų, tada šiek tiek atvėsinkite. Giliame dubenyje sumaišykite vištienos faršą, ryžius, vištienos kiaušinį ir miltus. Pagardinkite druska, pipirais ir įberkite džiovintų raudonėlių. Maltą mėsą gerai išminkykite rankomis arba šaukštu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir 10-15 min. kepkite svogūnus, česnakus ir grybus, kol išgaruos skystis. Įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų, tada grietinę. Padažą gerai išmaišykite, tada supilkite vandenį, dar kartą atsargiai išmaišykite ir uždengę dangčiu virkite apie 5-8 min.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Iš vištienos faršo ir raudonėlio rankomis suformuokite nedidelius vienodo dydžio rutuliukus. Sudėkite juos į multicookerio dubenį, užpilkite grietine ir grybų padažu ir nustatykite "Troškinimo" režimą 30 minučių.
Kategorijos