Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su džiovintais rozmarinais
Ežiukai - puikus skonio patiekalas. Kad patiekalas būtų pikantiškesnis ir originalesnis, ežiukus virkite su džiovintais rozmarinais. Rozmarinas lotyniškai reiškia "jūros rasa". Su šiuo prieskoniu siejama daugybė legendų. Viena iš jų byloja, kad kai Mergelė Marija ir Juozapas su mažuoju Jėzumi bėgo į Egiptą ir sustojo pailsėti prie rozmarino krūmo, Marija ant jo pakabino savo mėlyną apsiaustą, o žiedai įgavo blyškiai mėlyną atspalvį. Kad patiekalas būtų įspūdingas, galite jį papuošti šviežio rozmarino šakele.
Žingsnis 1
Paruoškite ir suformuokite ežiukus. Į faršą įmaišykite ryžius, kiaušinį, druską, duoną ir svogūną. Viską sumaišykite. Iš maltos mėsos suformuokite 12 rutuliukų ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite mėsos kukulius į lėkštę.
Žingsnis 2
Paruoškite daržovių padažą ežiukams. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė ežiukai, sudėkite morkas ir paprikas, kepkite 5 minutes, sudėkite pomidorus ir kepkite dar 5-7 minutes. Suberkite džiovintus rozmarinus ir kmynus ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Troškinkite ežiukus. Sudėkite ežius į daržovių padažą, įpilkite lauro lapą ir vandens. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 30-40 minučių.
Kategorijos