Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su džiovintais vaisiais
Dažnai paprastus ir gerai pažįstamus patiekalus galima paįvairinti papildomais ingredientais, pavyzdžiui, mėsos ežius su ryžiais galima paruošti su neįprastu padažu iš džiovintų vaisių. Saldus padažas iš abrikosų, sultenių ir džiovintų slyvų puikiai tinka prie mėsos, todėl tiks ir prie maltos mėsos ežiukų. Be to, toks padažas išmirkys ežiukuose esančius ryžius ir jie taps daug sultingesni.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Į puodą supilkite vandenį, suberkite druską, cukrų, cinamoną, gvazdikėlius ir imbierą. Maišydami ant vidutinės ugnies užvirinkite mišinį ir ištirpinkite cukrų. Į puodą suberkite džiovintus vaisius, vėl užvirinkite, uždenkite puodą dangčiu ir sumažinkite ugnį. Virkite apie 20 minučių, kol padažas pusiau išvirs.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Giliame dubenyje sumaišykite faršą, kiaušinį, miltus ir ryžius. Pagardinkite druska ir pipirais ir bent 10 minučių gerai išminkykite. Iš faršo suformuokite vienodus 3-4 cm skersmens rutuliukus.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Į keptuvės dugną sudėkite mėsos kukulius ir užpilkite juos džiovintų vaisių padažu. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir uždenkite keptuvę dangčiu. Troškinkite ežius su džiovintais vaisiais apie 30 minučių.
Kategorijos