Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su džiovintomis kalendromis
Kalendra yra nuostabus augalas, kuris ne tik gaminamas, bet ir aktyviai naudojamas medicinoje. Daug vertingų elementų, esančių prieskonyje, leidžia sustiprinti imunitetą ir pagerinti bendrą organizmo būklę. Ežiukai su džiovintomis kalendromis - apetitą žadinantis patiekalas, pasižymintis neįprastu aromatu ir maloniu skonio deriniu. Burnoje tirpstantis padažas puikiai dera su minkšta mėsa, o kvapnioji kalendra suteikia lengvą kartumo poskonį.
Žingsnis 1
Padarykite pagrindą ežiukams. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, ryžius ir 0,5 svogūno. Įdėkite kiaušinį, kalendrą, druskos ir pipirų pagal skonį. Kruopščiai išmaišykite ingredientus, kad gautųsi vientisa masė. Tada iš maltos mėsos suformuokite mėsos kukulius, palikite juos nuošalyje.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir įkaitinkite. Sudėkite morkas, kitą pusę svogūno ir pomidorų tyrę. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 2-3 minutes. Tada į mišinį suberkite miltus, palaukite 1 minutę ir plona srovele pilkite vandenį, maišydami padažą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Paruoštus ežiukus sudėkite ant keptuvės dugno. Tada patiekalą užpilkite padažu. Uždenkite keptuvę dangčiu ir pastatykite ant silpnos ugnies. Troškinkite ežius 30-35 minutes.
Kategorijos