Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su džiovintomis petražolėmis
Džiovintos petražolės yra vienas iš labiausiai paplitusių prieskonių. Jos puikiai dera su įvairiais patiekalais, suteikdamos jiems subtilų aromatą ir lengvą saldžiarūgštį skonį. Ežiukai su džiovintomis petražolėmis - tai apetitą žadinantis mėsos patiekalas, puikiai derantis su lengvu daržovių garnyru. Ežiukai yra skanūs, sultingi ir labai sveiki: sudedamosiose dalyse yra daug B grupės vitaminų ir cholino, kuris veikia raminamai.
Žingsnis 1
Suformuokite ežiukus. Sumaišykite maltą mėsą su virtais ryžiais, įberkite džiovintų petražolių, druskos ir pipirų. Iš paruošto pagrindo suformuokite vienodo dydžio ežiukus. Atidėkite juos į šalį.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite svogūną ir kepkite, kol taps skaidrus. Tada sudėkite morkas ir paprikas, daržoves kepkite 3-4 minutes. Po to į keptuvę įpilkite pomidorų pastos ir pomidorų savo sultyse, išmaišykite. Į daržoves supilkite vandenį, palikite troškintis 10 minučių. Pabaigoje sudėkite smulkintus krapus, išmaišykite, nukelkite keptuvę nuo viryklės ir leiskite mišiniui šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 3
Įdėkite ežiukus kepti. Įjunkite orkaitę, palikite ją įkaisti iki 180 laipsnių. Tuo metu ant formos dugno paskleiskite paruoštas daržoves. Ant viršaus sudėkite ežiukus. Uždenkite indą folijos lakštu, padarykite ant jo nedidelius įpjovimus. Dėkite formą į orkaitę 40 minučių.
Kategorijos