Ežiukai su džiūvėsėliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ežiukai su džiūvėsėliais

Ežiukai su džiūvėsėliais yra labai minkšti viduje ir traškūs išorėje. Dėl maltos mėsos ežiukai bus sotūs, dėl ryžių - lipnūs ir orūs, dėl kiaušinio - klampūs, dėl mirkytos duonos - sultingi, o dėl grietinės - riebūs ir drėgni. Kepant džiūvėsėliuose, plutelė bus traški. Ryžius galima pakeisti kviečių arba manų kruopomis, kuskusu arba bulguru. Bulvės, grūdai, makaronai, troškintos daržovės arba tiesiog šviežių daržovių griežinėliai puikiai tinka kaip garnyras ežiams su džiūvėsėliais.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
250 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su džiūvėsėliais Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Užpilkite duoną vandeniu ir palikite 5 minutes. Tada į duoną įmuškite kiaušinius ir grietinę ir gerai išmaišykite. Sudėkite maltą mėsą, ryžius, druskos ir pipirų mišinį. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Ežiukai su džiūvėsėliais Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite ežiukus. Iš maltos mėsos suformuokite mažus rutuliukus, kiekvieną rutuliuką gerai apvoliokite džiūvėsėliuose. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite ežiukus ant vidutinės ugnies po 3 minutes iš kiekvienos pusės.

Žingsnis 3

Ežiukai su džiūvėsėliais Žingsnis 3
Užvirkite ežius. Perkelkite ežiukus į kepimo indą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos