Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su džiūvėsėliais
Ežiukai su džiūvėsėliais yra labai minkšti viduje ir traškūs išorėje. Dėl maltos mėsos ežiukai bus sotūs, dėl ryžių - lipnūs ir orūs, dėl kiaušinio - klampūs, dėl mirkytos duonos - sultingi, o dėl grietinės - riebūs ir drėgni. Kepant džiūvėsėliuose, plutelė bus traški. Ryžius galima pakeisti kviečių arba manų kruopomis, kuskusu arba bulguru. Bulvės, grūdai, makaronai, troškintos daržovės arba tiesiog šviežių daržovių griežinėliai puikiai tinka kaip garnyras ežiams su džiūvėsėliais.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Užpilkite duoną vandeniu ir palikite 5 minutes. Tada į duoną įmuškite kiaušinius ir grietinę ir gerai išmaišykite. Sudėkite maltą mėsą, ryžius, druskos ir pipirų mišinį. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite ir iškepkite ežiukus. Iš maltos mėsos suformuokite mažus rutuliukus, kiekvieną rutuliuką gerai apvoliokite džiūvėsėliuose. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite ežiukus ant vidutinės ugnies po 3 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 3
Užvirkite ežius. Perkelkite ežiukus į kepimo indą. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos