Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su garuose virtais ryžiais
Ežiukai su garuose virtais ryžiais - apetitą žadinantis patiekalas, kuris puikiai tinka mėgstantiems švelnią mėsą ir aromatingą padažą, pagamintą iš pomidorų pastos ir daržovių. Svogūnai ežiukams suteikia sultingumo, o žolelės juos pripildo vitaminų ir antioksidantų, kurie padeda valyti kraują ir gerina kepenų bei inkstų veiklą. O garuose virti ryžiai naudingi sergant virškinimo trakto ligomis ir dėl juose esančių mikroelementų ramina nervų sistemą bei stiprina kraujagysles.
Žingsnis 1
Paruoškite ežiukus. Dubenyje sumaišykite ryžius, maltą mėsą ir kiaušinį. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir dar kartą gerai išmaišykite. Iš gautos masės suformuokite vienodo dydžio mėsos kukulius. Tada sudėkite juos ant keptuvės dugno, stengdamiesi, kad visi tilptų vienoje eilėje.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio aliejaus ant vidutinės ugnies. Tada sudėkite svogūnus, įpilkite pomidorų pastos, gerai išmaišykite. Į tą pačią vietą suberkite miltus. Mišinį kepkite 1-2 minutes. Į ingredientus supilkite vandenį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, tada palaukite, kol užvirs, ir nuimkite padažą nuo ugnies.
Žingsnis 3
Troškinkite ežiukus. Paruoštą padažą supilkite į puodą su ežiais. Indą vėl pastatykite ant ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite troškintis 25-30 minučių. Likus kelioms minutėms iki padažo paruošimo, į padažą suberkite smulkintas petražoles, šiek tiek palikite papuošimui.
Kategorijos