Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su glajumi
Ežiukai su glajumi - tai trapūs vanilės skonio sausainiai, labai švelnūs ir tirpstantys burnoje, su sultenėmis viduje ir traškia išorėje, padengti kvapniu šokoladiniu glajumi ir traškiais pabarstukais. Sultenės suteikia saldumo ir padaro skanėstą dar naudingesnį ir originalesnį. Dėl vaflinių trupinių pabarstukų sausainiai atrodo kaip ežiukai, todėl vaikai bus sužavėti šiuo skanėstu. Šokoladinis glajus su kakava, pienu ir sviestu, gaunasi blizgus ir labai skanus.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sviestą ir cukrų plakite mikseriu 2 minutes. Kiaušinių trynius sutrinkite šakute, supilkite į sviestą ir toliau plakite. Į masę įmaišykite grietinę ir vanilinį cukrų. Plakite dar 1 minutę. Suberkite miltus ir sodą. Kruopščiai išminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Iškepkite sausainius. Iš tešlos suformuokite mažus blynelius, į kiekvieną blynelį įvyniokite po sultenę, kad gautųsi rutuliukas. Dėkite rutuliukus ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Žingsnis 3
Papuoškite sausainius. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų, pieną ir kakavą. Kruopščiai išmaišykite ir užvirinkite. Vaflius sutarkuokite arba susmulkinkite blenderiu. Kiekvieną sausainio rutuliuką panardinkite į glajų, tada suberkite į pabarstukus. Dėkite į lėkštę.
Kategorijos