Ežiukai su glajumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiukai su glajumi

Ežiukai su glajumi - tai trapūs vanilės skonio sausainiai, labai švelnūs ir tirpstantys burnoje, su sultenėmis viduje ir traškia išorėje, padengti kvapniu šokoladiniu glajumi ir traškiais pabarstukais. Sultenės suteikia saldumo ir padaro skanėstą dar naudingesnį ir originalesnį. Dėl vaflinių trupinių pabarstukų sausainiai atrodo kaip ežiukai, todėl vaikai bus sužavėti šiuo skanėstu. Šokoladinis glajus su kakava, pienu ir sviestu, gaunasi blizgus ir labai skanus.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
389 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
43 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.92/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su glajumi Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sviestą ir cukrų plakite mikseriu 2 minutes. Kiaušinių trynius sutrinkite šakute, supilkite į sviestą ir toliau plakite. Į masę įmaišykite grietinę ir vanilinį cukrų. Plakite dar 1 minutę. Suberkite miltus ir sodą. Kruopščiai išminkykite tešlą.

Žingsnis 2

Ežiukai su glajumi Žingsnis 2
Iškepkite sausainius. Iš tešlos suformuokite mažus blynelius, į kiekvieną blynelį įvyniokite po sultenę, kad gautųsi rutuliukas. Dėkite rutuliukus ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.

Žingsnis 3

Ežiukai su glajumi Žingsnis 3
Papuoškite sausainius. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų, pieną ir kakavą. Kruopščiai išmaišykite ir užvirinkite. Vaflius sutarkuokite arba susmulkinkite blenderiu. Kiekvieną sausainio rutuliuką panardinkite į glajų, tada suberkite į pabarstukus. Dėkite į lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos