Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su graikiniais riešutais
Ežiukai su graikiniais riešutais yra ne tik nepaprastai skanūs, bet ir labai naudingi smegenims ir kraujui. Žinoma, kad graikiniai riešutai valo organizmą, todėl juos naudinga valgyti dietos metu. Labai smulkiai sumalti graikiniai riešutai suteikia maltiniams švelnumo ir vientisumo, o gatavam patiekalui - subtilaus švelnaus skonio. Ežiukus su graikiniais riešutais galima papildyti bet kokiu padažu: grietine, sūriu, česnaku ar tiesiog majonezu, o grūdai, bulvės ar kitos daržovės yra geras garnyras.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Po vieną susmulkinkite graikinius riešutus ir vištieną blenderiu. Sumaišykite krūtinėlę, ryžius, graikinius riešutus, česnaką ir druską.
Žingsnis 2
Suformuokite ežiukus. Šaltą sviestą supjaustykite gabalėliais. Iš maltos mėsos suformuokite mažus rutuliukus, į kiekvieno rutuliuko vidurį įdėkite po gabalėlį sviesto.
Žingsnis 3
Iškepkite ežiukus. Dėkite ežiukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Žingsnis 4
Kepkite ežiukus, kol iškeps. Mocarelos sūrį supjaustykite griežinėliais. Ant kiekvieno ežiuko uždėkite po gabalėlį sūrio ir kepkite dar 5 minutes.
Kategorijos