Ežiukai su grietinėle pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ežiukai su grietinėle

Vaikams ir visai šeimai pietums galite išvirti ežiukų su švelniu grietinėlės padažu. Patiekalas kepamas orkaitėje iš dietinės vištienos faršo. Kad kotletai būtų minkšti ir sultingi, virkite juos su apvaliagrūdžiais ryžiais. Jie gerai išverda ir suteikia mėsai malonų skonį. Į padažą dedama daržovių, todėl patiekalas tampa dar labiau subalansuotas ir sveikas.
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
150 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su grietinėle Žingsnis 1
Pasigaminkite maltos mėsos. Dubenyje sumaišykite svogūną, kiaušinį, ryžius, maltą vištieną, druską ir pipirus. Atskieskite trupučiu vandens (50-70 ml), kad suminkštėtų.

Žingsnis 2

Ežiukai su grietinėle Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite svogūną ir kepkite 2-3 minutes. Sudėkite morkas. Uždenkite dangčiu. Kepkite 5 minutes. Supilkite miltus, gerai išmaišykite. Virkite 2 minutes. Supilkite vandenį. Troškinkite 10 minučių. Sudėkite sviestą, supilkite grietinėlę ir česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais. Švelniai išmaišykite.

Žingsnis 3

Ežiukai su grietinėle Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus grietinėlės padaže. Iš maltos mėsos suformuokite apvalius nektarino dydžio paplotėlius. Dėkite į gilų kepimo indą. Užpilkite daržovių mišiniu ir grietinėlės padažu. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos