Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su grietinėle
Vaikams ir visai šeimai pietums galite išvirti ežiukų su švelniu grietinėlės padažu. Patiekalas kepamas orkaitėje iš dietinės vištienos faršo. Kad kotletai būtų minkšti ir sultingi, virkite juos su apvaliagrūdžiais ryžiais. Jie gerai išverda ir suteikia mėsai malonų skonį. Į padažą dedama daržovių, todėl patiekalas tampa dar labiau subalansuotas ir sveikas.
Žingsnis 1
Pasigaminkite maltos mėsos. Dubenyje sumaišykite svogūną, kiaušinį, ryžius, maltą vištieną, druską ir pipirus. Atskieskite trupučiu vandens (50-70 ml), kad suminkštėtų.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, sudėkite svogūną ir kepkite 2-3 minutes. Sudėkite morkas. Uždenkite dangčiu. Kepkite 5 minutes. Supilkite miltus, gerai išmaišykite. Virkite 2 minutes. Supilkite vandenį. Troškinkite 10 minučių. Sudėkite sviestą, supilkite grietinėlę ir česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais. Švelniai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus grietinėlės padaže. Iš maltos mėsos suformuokite apvalius nektarino dydžio paplotėlius. Dėkite į gilų kepimo indą. Užpilkite daržovių mišiniu ir grietinėlės padažu. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.
Kategorijos