Ežiukai su grikiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ežiukai su grikiais

Visų mėgstamus apvalius kotletus - ežiukus - galima virti ne tik su ryžiais, bet ir su grikiais. Patiekalas pasižymi maloniu aromatu ir skoniu. Įprasta į ežius dėti 85 % maltos mėsos ir 15 % kruopų. Šiame recepte grikių dedama daugiau (iki 40 %), tačiau skonis ne tik nesugadinamas, bet netgi tampa geresnis ir primena ukrainietiškus grečanikus. Galite naudoti bet kokią maltą mėsą - jautieną, kiaulieną, veršieną, vištieną, kalakutieną ar triušieną, mišrainę.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
137 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Ežiukai su grikiais Žingsnis 1
Paruoškite maltinukų ežiukams. Sumaišykite maltą mėsą, morkas, svogūnus, grikius, druską ir pipirus. Išminkykite maltinukus, įpilkite šiek tiek vandens (80-100 ml), kad maltinukai būtų minkštesni.

Žingsnis 2

Ežiukai su grikiais Žingsnis 2
Paruoškite ežius su grikiais. Iš maltos mėsos pagaminkite apvalius kotletus. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite grietinę, pomidorų pastą, druską. Išmaišykite. Užvirinkite. Sudėkite ežiukus. Uždenkite dangčiu. Troškinkite ant silpnos ugnies 25-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, mėsos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, česnakų sezonas, ryžių patiekalai, ežiai, receptų knyga, ežiai su ryžiais, kiaulienos vakarienė

Kategorijos