Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su grikiais
Visų mėgstamus apvalius kotletus - ežiukus - galima virti ne tik su ryžiais, bet ir su grikiais. Patiekalas pasižymi maloniu aromatu ir skoniu. Įprasta į ežius dėti 85 % maltos mėsos ir 15 % kruopų. Šiame recepte grikių dedama daugiau (iki 40 %), tačiau skonis ne tik nesugadinamas, bet netgi tampa geresnis ir primena ukrainietiškus grečanikus. Galite naudoti bet kokią maltą mėsą - jautieną, kiaulieną, veršieną, vištieną, kalakutieną ar triušieną, mišrainę.
Žingsnis 1
Paruoškite maltinukų ežiukams. Sumaišykite maltą mėsą, morkas, svogūnus, grikius, druską ir pipirus. Išminkykite maltinukus, įpilkite šiek tiek vandens (80-100 ml), kad maltinukai būtų minkštesni.
Žingsnis 2
Paruoškite ežius su grikiais. Iš maltos mėsos pagaminkite apvalius kotletus. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite grietinę, pomidorų pastą, druską. Išmaišykite. Užvirinkite. Sudėkite ežiukus. Uždenkite dangčiu. Troškinkite ant silpnos ugnies 25-30 minučių.
Kategorijos