Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su ilgagrūdžiais ryžiais
Ežiukai su ilgagrūdžiais ryžiais - tai švelnus ir sotus patiekalas, kurio pagrindą sudaro sultinga malta mėsa ir sveiki grūdai. Klasikiniame recepte naudojama jautiena, tačiau galite naudoti ir kitų rūšių mėsą, pavyzdžiui, kiaulieną, vištieną ar kalakutieną. Patiekalą lengva paruošti, tačiau jis labai skanus ir sveikas: jame yra daug kalio ir B grupės vitaminų.
Žingsnis 1
Paruoškite pagrindą ežiukams. Į nedidelį dubenėlį sudėkite maltą mėsą. Į tą patį dubenį sudėkite svogūną ir česnaką. Į dubenį įmuškite vištienos kiaušinius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite. Tada į mišinį suberkite ryžius ir dar kartą gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite ežiukus. Iš pagrindo padarykite vienodo dydžio mėsos kukulius. Į plokščią lėkštę įberkite miltų ir po vieną apvoliokite juose visus ežiukus. Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir palaukite, kol jis įkais. Tada sudėkite ežiukus ir kepkite juos iš visų pusių, kol paruduos.
Kategorijos