Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su jogurtu
Maltos mėsos ir ryžių ežiukai, virti baltame jogurto padaže, yra nuostabiai skanūs, lengvi, pikantiški, aromatingi ir, kas geriausia, sveiki. Jogurto padažas nekenkia figūrai ir tinka tiems, kurie stebi savo svorį ir laikosi dietos. Jis puikiai dera su žolelėmis, prieskoniais ir net česnakais. Ežiukai su jogurtu yra labai apetitiškas ir gražus patiekalas. Geriausi garnyrai šiuo atveju yra klasikinė bulvių košė, makaronai, troškintos arba šviežios daržovės ir grūdai.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą ir iškepkite ežiukus. Sumaišykite maltą vištieną, ryžius, kiaušinį, vieną susmulkintą svogūną, pusę susmulkinto česnako, druską, zirą ir kalendrą. Iš faršo suformuokite nedidelius rutuliukus ir sudėkite juos ant folija išklotos kepimo skardos. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Likusį svogūną ir česnaką 3 min. pakepinkite augalinio aliejaus ir sviesto mišinyje ant vidutinės ugnies. Į keptuvę suberkite miltus ir nuolat maišydami kepkite 1 minutę. Supilkite vištienos sultinį, druską, gerai išmaišykite, užvirinkite. Supilkite jogurtą, maišydami kepkite 1 minutę.
Žingsnis 3
Virkite ežiukus, kol suminkštės. Perkelkite iškeptus ežiukus į padažą, atsargiai išmaišykite ir 5 minutes troškinkite uždengę uždengtu dangčiu ant silpnos ugnies.
Kategorijos