Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su kalakutienos įdaru
Ežiukus galite gaminti iš bet kokios mėsos ar paukštienos, tačiau kalakutienos filė ežiukai yra patys dietiškiausi. Kalakutiena turi mažai kalorijų ir daug baltymų. Skirtingos kalakutienos dalys gaminamos skirtingais būdais. Filė kepama ant grotelių, kepama arba iš jos gaminamas faršas. Iš blauzdų gaminami pirmieji patiekalai, o sparneliai prieš kepimą marinuojami ir dažnai tiesiog kepami. Įdomus faktas: didžiausias pasaulyje keptas kalakutas svėrė 39,09 kg. Jis buvo iškeptas 1989 m. gruodžio 12 d.
Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Sausoje keptuvėje pakepinkite morkas ir svogūnus. Kalakutieną su kaulais sudėkite į didelį puodą, užpilkite vandeniu, kad mėsa būtų visiškai apsemta, užvirinkite, nugriebkite putas. Tada sudėkite morkas, svogūnus, druską ir virkite, kol išvirs, apie 40 minučių. Likus 15 minučių iki virimo pabaigos įdėkite lauro lapą. Tada sultinį perkoškite per sūrmaišį.
Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus. Dubenyje sumaišykite kalakutienos faršą, ryžius, raudonąjį svogūną, džiovintą česnaką ir druską. Iš paruoštos maltos mėsos padarykite nedidelius rutuliukus. Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir kepkite ežiukus apie 10 minučių. Iškeptus ežiukus sudėkite į lėkštę.
Žingsnis 3
Troškinkite kalakutienos maltinukus. Į keptuvę, kurioje kepė ežiukai, sudėkite pomidorus, pomidorų pastą, hopli-suneli ir troškinkite 10 minučių. Tada paimkite gilią keptuvę, sudėkite į ją ežiukus. Sumaišykite sultinį ir pomidorų padažą. Supilkite sultinį ir pomidorų padažą į ežius ir padėkite ant ugnies. Uždenkite ir ant silpnos ugnies troškinkite 30 minučių.
Kategorijos