Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su kalakutu
Ežiukai yra paprastas patiekalas, kuris dėl savo sudėties yra sotus. Pagal klasikinį receptą jis gaminamas iš maltos mėsos su ryžiais, susuktais į rutuliukus. Metodų yra įvairių: jie gali būti kepami, troškinami arba kepami orkaitėje. Neatsiejama šio patiekalo dalis yra padažas, kuris gali būti gaminamas atskirai arba jame kepami ežiukai. Jei ežiukai skirti kūdikiams, naudokite kalakutienos faršą ir kepkite juos orkaitėje.
Žingsnis 1
Paruoškite ežiukus kepimui. Tinkamame inde sumaišykite maltą mėsą, kiaušinį ir krapų žoleles, druską. Sudėkite paruoštus ryžius, svogūnus ir morkas. Kruopščiai išmaišykite visus ingredientus. Iš mišinio suformuokite 3 cm skersmens rutuliukus.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą ežiukams. Į atskirą indą supilkite vandenį, sudėkite grietinę, pipirus, druską ir miltus. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Iškepkite ežiukus orkaitėje. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo formos dugną ištepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite suformuotus maltos mėsos rutuliukus. Užpilkite padažu, uždenkite dangčiu. Dėkite ežiukus į orkaitę 30-40 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos nuimkite dangtį ir kepkite ežiukus be jo.
Kategorijos