Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su kalendromis
Ežiukai su kalendromis - tai apetitą žadinantis karštas patiekalas, pasižymintis nuostabiu aromatu ir nepakartojamu skoniu. Švelni mėsa puikiai dera su daržovėmis, o patiekalą papildo įdaras, pagamintas iš vandens, miltų ir pomidorų pastos. Kalendrose gausu karotino ir vitaminų, būtinų širdies raumens veiklai. Įdomu tai, kad kalendra taip pat laikoma vaistiniu augalu - ji aktyviai naudojama medicinoje diabetui gydyti.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Į keptuvę sudėkite pusę svogūnų ir morkų. Pasiųskite daržoves kepti ant mažos ugnies. Tuo pat metu perkelkite faršą į nedidelį indą, į jį sudėkite likusį svogūną. Tada sudėkite ryžius, kiaušinį, kalendrą, pagal skonį druskos ir pipirų, gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus. Iš maltos mėsos suformuokite 10 vienodo dydžio rutuliukų. Tada sudėkite juos į keptuvę, užpilkite vandeniu ir uždenkite dangčiu. Palaukite, kol patiekalas užvirs, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite ežiukus dar 20 minučių.
Žingsnis 3
Troškinkite ežius pomidorų padaže. Atskirame dubenyje sumaišykite pomidorų pastą ir miltus. Supilkite nedidelį kiekį vandens ir dar kartą išmaišykite, kad mišinys taptų vientisas. Supilkite mišinį į ežius, įberkite dar šiek tiek druskos ir pipirų, tada keptuvę uždenkite dangčiu ir palikite patiekalą troškintis 20-30 minučių.
Kategorijos