Ežiukai su kalendromis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiukai su kalendromis

Ežiukai su kalendromis - tai apetitą žadinantis karštas patiekalas, pasižymintis nuostabiu aromatu ir nepakartojamu skoniu. Švelni mėsa puikiai dera su daržovėmis, o patiekalą papildo įdaras, pagamintas iš vandens, miltų ir pomidorų pastos. Kalendrose gausu karotino ir vitaminų, būtinų širdies raumens veiklai. Įdomu tai, kad kalendra taip pat laikoma vaistiniu augalu - ji aktyviai naudojama medicinoje diabetui gydyti.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
249 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Ežiukai su kalendromis Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Į keptuvę sudėkite pusę svogūnų ir morkų. Pasiųskite daržoves kepti ant mažos ugnies. Tuo pat metu perkelkite faršą į nedidelį indą, į jį sudėkite likusį svogūną. Tada sudėkite ryžius, kiaušinį, kalendrą, pagal skonį druskos ir pipirų, gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Ežiukai su kalendromis Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus. Iš maltos mėsos suformuokite 10 vienodo dydžio rutuliukų. Tada sudėkite juos į keptuvę, užpilkite vandeniu ir uždenkite dangčiu. Palaukite, kol patiekalas užvirs, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite ežiukus dar 20 minučių.

Žingsnis 3

Ežiukai su kalendromis Žingsnis 3
Troškinkite ežius pomidorų padaže. Atskirame dubenyje sumaišykite pomidorų pastą ir miltus. Supilkite nedidelį kiekį vandens ir dar kartą išmaišykite, kad mišinys taptų vientisas. Supilkite mišinį į ežius, įberkite dar šiek tiek druskos ir pipirų, tada keptuvę uždenkite dangčiu ir palikite patiekalą troškintis 20-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, mėsos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, česnakų sezonas, ryžių patiekalai, ežiai, receptų knyga, ežiai su ryžiais, kiaulienos vakarienė

Kategorijos