Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su kalmarų filė
Skanūs ir sultingi azijietiško stiliaus ežiukai su kalmarų filė su aštriu ryškiu saldžiarūgščiu padažu nėra sudėtingi paruošti, nepaisant ilgo ingredientų sąrašo. Visi recepte pateikti produktai labai darniai dera tarpusavyje ir sudaro stebėtinai pikantišką ir skanų patiekalą. Morkos, žalieji žirneliai ir įvairiaspalvės paprikos ne tik suteikia ežiams su kalmarų filė skonį ir aromatą, bet ir padaro patiekalą gražų, ryškų ir spalvingą. Patiekalą paruošti greitai ir lengvai, o atrodo jis išties nuostabiai.
Žingsnis 1
Paruoškite džiūvėsėlius. Džiovinkite duoną orkaitėje 8 minutes. Sumalkite duoną blenderiu ir sumaišykite su jūros gėrybių prieskonių mišiniu.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Sumalkite kalmarus su imbieru, kiaušiniu, miltais, kalendra ir druska. Sudėkite ryžius ir gerai išmaišykite. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius rutuliukus.
Žingsnis 3
Paruoškite daržoves. Sutarkuokite morkas. Smulkiai supjaustykite raudonąją ir geltonąją papriką. Daržoves 5 min. kepkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Į daržoves suberkite miltus, pomidorų pastą, sojų padažą, aitriųjų paprikų padažą, baltojo vyno actą, konservuotus ananasus ir sirupą. Įpilkite vandens ir gerai išmaišykite. Virkite 15 minučių be dangčio. Sudėkite žaliuosius žirnelius ir virkite dar 5 minutes.
Žingsnis 5
Paruoškite ežiukus. Kiekvieną maltos mėsos rutuliuką apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies po 3 min. iš kiekvienos pusės.
Kategorijos