Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su kefyru
Ežiukai su kefyru - ne pats populiariausias, bet labai skanus sovietinės virtuvės patiekalas. Mėsos kukulių įdaras gali būti bet koks. Pageidautina vartoti ilgagrūdžius ryžius, pavyzdžiui, basmati. Imkite vidutinio riebumo kefyrą. Rinkdamiesi raugintą pieno produktą, atidžiai išstudijuokite etiketę. Natūraliame kefyre tik pienas ir gyvų bakterijų užkandis. Produkto galiojimo laikas stikliniuose induose - 36 valandos, polimeriniuose - 72 valandos. Augalinių riebalų buvimas produkte rodo jo falsifikavimą.
Žingsnis 1
Paruoškite kotletų masę. Sumaišykite maltą mėsą su ryžiais, svogūnų kubeliais, kiaušiniu ir druska. Viską gerai išmaišykite ir kuriam laikui padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Kol kotletų masė aušta, paruoškite kefyro padažą. Supilkite kefyrą į dubenį, sudėkite pomidorų pastą, druską ir išmaišykite. Nedideliame kiekyje aliejaus 5-7 min. pakepinkite morkas ir svogūnus. Tada į daržovių apkepą supilkite kefyro mišinį, užvirinkite ir 3-4 min. virkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus su kefyru. Iš atvėsintos maltos mėsos pagaminkite ežiukus, sudėkite juos į formą, užpilkite kefyro padažu, uždenkite dangčiu arba folija ir kepkite 30-40 min.
Kategorijos