Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su kmynais
Mėsos ežiai su tirštu ir kvapniu pomidorų padažu yra vienas populiariausių maltos mėsos patiekalų, kurį galima paruošti gana paprastai ir greitai. Padažo, kuriame troškinami ežiai, ingredientus galima keisti, nes mėsos ežiai puikiai dera su švelniu grietinėlės, sūrio ir klasikiniu pomidorų pastos padažu. Iš ilgagrūdžių basmati ryžių ir sultingos maltos jautienos gaminamiems ežiukams galite naudoti kvapnius kmynus, kurie ežiukams suteiks lengvą krapų kvapą ir karstelėjusį, aštrų skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Giliame dubenyje sumaišykite maltą jautieną ir basmati ryžius, įmuškite vištos kiaušinį ir supilkite kvietinius miltus. Įberkite kmynų, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Rankomis gerai išminkykite faršą. Iš maltos mėsos padarykite nedidelius vienodo dydžio rutuliukus.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Nuolat maišydami kepkite svogūnus apie 6-7 minutes, kol suminkštės. Į svogūnus sudėkite morkas ir pomidorus, pasūdykite ir išmaišykite. Daržoves kepkite dar 4-5 minutes, tada sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite, kad pasta suskiltų, ir supilkite jautienos sultinį. Uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite ugnį ir troškinkite 3-4 minutes.
Žingsnis 3
Troškinkite ežiukus. Mėsos kukulius su ryžiais ir kmynais sudėkite į gilų puodą storu dugnu. Užpilkite ežiukus padažu iš keptuvės, pastatykite keptuvę ant vidutinės ugnies ir palaukite, kol užvirs. Tada sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ežius 40-50 minučių, kol jie iškeps. Likus 4-5 minutėms iki virimo pabaigos, sudėkite smulkintą kalendrą ir žaliąjį svogūną.
Kategorijos