Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su kokosų miltais
Kokosų miltuose gausu skaidulų, todėl jie yra vienas iš "metabolinės terapijos" produktų. Jie gali atsikratyti žarnyne susikaupusių toksinų, todėl turi detoksikuojamąjį poveikį. Be to, kokosų miltai mažina kraujospūdį ir gerina kraujotaką. Ežiukai su kokosų miltais - įdomus ir labai skanus desertas neįprastu pateikimu. Minkšta tešla tirpsta burnoje, o miltai suteikia malonų šokolado poskonį.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į nedidelį dubenėlį įdėkite suminkštintą sviestą. Įmaišykite vanilinį cukrų, kiaušinį ir cukraus pudrą. Paruoštą mišinį suplakite mikseriu, kad jis taptų vientisas. Tada į mišinį atsargiai įmaišykite miltus ir išminkykite minkštą tešlą. Išminkykite gautą tešlą, tada suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite šokoladinį fondantą. Į puodą suberkite cukrų ir kakavą ir išmaišykite. Supilkite vandenį ir augalinį aliejų ir dar kartą gerai išmaišykite. Dėkite mišinį ant ugnies, palaukite, kol užvirs. Tada maišydami virkite fondiu maždaug 2 minutes, kol sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite desertą. Išimkite paruoštą tešlą iš šaldytuvo. Atskirkite nedidelį gabalėlį tešlos (apie 18 g) ir iškočiokite jį į pailgą rutuliuką. Tada suformuokite iš jo ežiuką, ištraukdami vieną iš šonų, kad susidarytų veidas. Tą patį pakartokite su visa tešla. Dėkite ežiukus ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
Žingsnis 4
Baigti gaminti. Įdėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę 15 minučių. Kai ežiukai bus paruošti, perkelkite juos į lėkštę ir leiskite atvėsti. Po to kiekvieno ežiuko "kūną" pamerkite į šokoladinį fondantą, palikdami tik švarų snukutį. Šepetėliu nupieškite ežiukų akis ir nosį.
Kategorijos