Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su krabų lazdelėmis
Į maltą mėsą įmaišykite krabų lazdelių, kad paįvairintumėte ežiukų skonį. Pagrindinė krabų lazdelių sudedamoji dalis yra surimi - malta baltosios vandenynų žuvies, pavyzdžiui, polako ar jūros lydekos, filė. Kinijoje krabų lazdelėms naudojami sojos baltymai, krakmolas ir kiaušinio baltymas. Nuo 1993 m. įvesta ženklinimo taisyklė, pagal kurią gamintojai ant pakuotės turi užrašyti "aromatizuotos krabų lazdelės". 1991 m. krabų lazdelės pradėtos tiekti NVS šalims, įskaitant Rusiją.
Žingsnis 1
Paruoškite ežiukus kepti. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, krabų lazdeles, ryžius, 2 kiaušinius, svogūną, druską ir pipirus. Viską sumaišykite, išminkykite faršą ir lengvai paplakite prie dubens. Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus.
Žingsnis 2
Kepkite ir kepkite ežiukus, kol iškeps. Į dubenį įmuškite trečią kiaušinį ir lengvai paplakite šakute. Kamuoliukus merkite į kiaušinį, tada į džiūvėsėlius, dėkite į keptuvę ir kepkite iš visų pusių apie 15 minučių. Tada sumažinkite ugnį ir palikite ežiukus troškintis po dangčiu dar 15-20 minučių.
Kategorijos