Ežiukai su krapais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiukai su krapais

Į mėsos ežius su ryžiais galite įdėti džiovintų arba šviežių žolelių, kurios suteiks jiems ryškesnį aromatą ir skonį. Švieži krapai pasižymi ypač ryškiu, aštriu skoniu. Senovėje ir viduramžiais krapai buvo naudojami tik kaip dekoratyvinis augalas, juos dovanodavo kaip puokštę arba varžybų nugalėtojams įteikdavo su krapų vainiku, kaip, pavyzdžiui, senovės Romoje. Šiais laikais krapai valgomi ir naudojami vaistams.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
105 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Ežiukai su krapais Žingsnis 1
Paruoškite ežiukus. Sėlenas 10 minučių pamirkykite šiltame piene, kad išbrinktų. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, ryžius, krapus, kiaušinį, piene mirkytas sėlenas, druską ir maltus juoduosius pipirus. Viską gerai išmaišykite. Iš maltos mėsos suformuokite rutuliukus.

Žingsnis 2

Ežiukai su krapais Žingsnis 2
Paruoškite padažą ir troškinkite ežiukus. Padažui sumaišykite obuolį, svogūną, pomidorus savo sultyse ir muskatą. Viską sumaišykite. Sudėkite ežiukus į ugniai atsparią formą, užpilkite juos padažu. Uždenkite dangčiu ir kepkite 190 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes. Likus 15 min. iki pabaigos atidarykite dangtį ir vėl kepkite ežiukus, kol paruduos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, mėsos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, žaliasis sezonas, česnakų sezonas, ryžių patiekalai, ežiai, receptų knyga, ežiai su ryžiais, kiaulienos vakarienė

Kategorijos