Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su krapų sėklomis
Ežiukai su krapų sėklomis - tai kvapnus karštas patiekalas, paruoštas ant garų. Švelni kalakutienos filė puikiai dera su šviežiomis daržovėmis ir aštriais prieskoniais, sukurdama įdomų skonio derinį. O krapų sėklos patiekalui suteikia malonų aromatą ir lengvą citrusinių vaisių poskonį. Beje, šis prieskonis naudojamas ne tik kulinarijoje. Jis taip pat aktyviai naudojamas medicinoje, kosmetologijoje ir aromaterapijoje.
Žingsnis 1
Padarykite pagrindą ežiukams. Į gilų dubenį sudėkite maltą mėsą, per mėsmalę sumaltą svogūną ir žoleles. Įberkite druskos ir krapų sėklų ir gerai išmaišykite. Kitą pusę svogūno smulkiai supjaustykite ir sudėkite į keptuvę. Tą patį padarykite ir su saldžiąja paprika. Užpilkite daržoves vandeniu ir blanširuokite jas, kol suminkštės, apie 3-4 minutes. Tada sudėkite ingredientus į maltinuką ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus. Į maltą mėsą suberkite paruoštus ryžius, gerai išmaišykite iki vientisos masės. Iš paruošto pagrindo suformuokite rutuliukus, tada sudėkite juos į garų dubenį. Patiekalą virkite 35-40 minučių.
Kategorijos