Ežiukai su kruopomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ežiukai su kruopomis

Ežiukai su grūdais - skanus ir kartu labai vertingas sveikatai patiekalas, paruoštas iš švelnios maltos mėsos, maistingų grikių ir ryžių. Dėl grūdų sudėtyje esančių vitaminų ir antioksidantų patiekalas didina organizmo atsparumą nepalankiems aplinkos veiksniams, taip pat gerina psichoemocinę būklę. Įdomu tai, kad grikiai padeda kovoti su nemiga - jų lukštai naudojami kaip pagalvių užpildas.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
205 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.9/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su kruopomis Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumalkite maltą mėsą per mėsmalę kartu su česnako ir svogūno gabalėliais, kad gautųsi vientisas mišinys. Mišinį pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Grikius ir ryžius išberkite ant sietelio, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Tada kruopas suberkite į maltą mėsą ir kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 2

Ežiukai su kruopomis Žingsnis 2
Suformuokite ežiukus. Iš maltos mėsos padarykite vienodus rutuliukus. Keraminės formos dugną ištepkite augaliniu aliejumi. Ant viršaus sudėkite paruoštus ežiukus. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite pomidorų pastą, grietinę ir verdantį vandenį. Gautu padažu užpilkite patiekalą.

Žingsnis 3

Ežiukai su kruopomis Žingsnis 3
Siųskite ežiukus kepti. Formą su ežiukais uždenkite dangčiu arba folija. Tada pašaukite ją į 200 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę 30-40 minučių. Likus 10 minučių iki jų paruošimo, nuimkite dangtį ir kepkite ežiukus be jo.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos