Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su kruopomis
Ežiukai su grūdais - skanus ir kartu labai vertingas sveikatai patiekalas, paruoštas iš švelnios maltos mėsos, maistingų grikių ir ryžių. Dėl grūdų sudėtyje esančių vitaminų ir antioksidantų patiekalas didina organizmo atsparumą nepalankiems aplinkos veiksniams, taip pat gerina psichoemocinę būklę. Įdomu tai, kad grikiai padeda kovoti su nemiga - jų lukštai naudojami kaip pagalvių užpildas.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Sumalkite maltą mėsą per mėsmalę kartu su česnako ir svogūno gabalėliais, kad gautųsi vientisas mišinys. Mišinį pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Grikius ir ryžius išberkite ant sietelio, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Tada kruopas suberkite į maltą mėsą ir kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite ežiukus. Iš maltos mėsos padarykite vienodus rutuliukus. Keraminės formos dugną ištepkite augaliniu aliejumi. Ant viršaus sudėkite paruoštus ežiukus. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite pomidorų pastą, grietinę ir verdantį vandenį. Gautu padažu užpilkite patiekalą.
Žingsnis 3
Siųskite ežiukus kepti. Formą su ežiukais uždenkite dangčiu arba folija. Tada pašaukite ją į 200 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę 30-40 minučių. Likus 10 minučių iki jų paruošimo, nuimkite dangtį ir kepkite ežiukus be jo.
Kategorijos