Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su majonezu
Ežiukai su majonezu - tai viena iš paplitusių populiaraus sovietinės virtuvės patiekalo versijų. Prityrę virėjai rekomenduoja naudoti kombinuotą faršą, derinant riebesnę mėsą su dietine. Geriau vartoti ilgagrūdžius ryžius, jie geriau išlaiko formą. Iš anksto juos reikėtų virti iki pusiau išvirtų. Jei į faršą įdėsite sausų ryžių, ežiai nebus sultingi, nes kruopos sugers visą drėgmę.
Žingsnis 1
Suminkykite faršą ir suformuokite ežiukus. Susmulkinkite svogūną mėsmale arba blenderiu. Sudėkite į maltą mėsą, į tą patį indą suberkite ryžius, įmuškite kiaušinius, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite. Padarykite vištos kiaušinio dydžio rutuliukus, sudėkite juos į formą.
Žingsnis 2
Iškepkite ežiukus. Į formą su ežiukais supilkite vandenį. Sumaišykite kečupą ir majonezą ir užpilkite ant mėsos gabalėlių. Pašaukite į orkaitę 30 minučių. Per tą laiką vanduo turėtų išvirti.
Kategorijos