Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su makaronais
Ežiukai su makaronais nėra labiausiai paplitęs šio apetitą žadinančio patiekalo variantas. Ir ne veltui, nes makaronai puikiai dera su malta mėsa, sukurdami įdomų skonių derinį. O patiekalą papildo daržovių įdaras su grietine, suteikiantis ežiukams malonų lengvo rūgštumo poskonį. Beje, makaronuose yra daug ląstelienos, dėl kurios jie atsikrato toksinų ir nepalankių mikroelementų.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos pagrindą. Supjaustykite pusę svogūno ir sudėkite į dubenį. Sudėkite maltą mėsą, virtus makaronus, kiaušinį, druskos ir pipirų pagal skonį. Kruopščiai išmaišykite ingredientus, kad gautųsi vientisa masė.
Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus. Iš gautos masės suformuokite mažus rutuliukus. Į keptuvę įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus ir įkaitinkite. Tada į keptuvę sudėkite paruoštus mėsos kukuliukus, kepkite, kol paruduos, tada perkelkite juos į atskirą dubenį.
Žingsnis 3
Paruoškite daržovių įdarą. Smulkiai supjaustykite morkas, kitą pusę svogūno ir česnaką. Įkaitinkite keptuvę ir sudėkite į ją supjaustytas daržoves. Įpilkite saulėgrąžų aliejaus, pomidorų pastos, grietinės ir vandens. Išmaišykite ingredientus ir palikite juos troškintis 10-15 minučių. Kai įdaras taps vientisas, nukelkite nuo ugnies, įberkite cukraus, pipirų mišinio ir druskos pagal skonį.
Žingsnis 4
Dėkite ežiukus į orkaitę. Iškeptus mėsos rutuliukus perkelkite į kepimo formą. Pripildykite juos daržovių įdaro ir 30 minučių pašaukite į 180 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitę.
Kategorijos