Publikavimo data: 2024-06-12
Ežiukai su makaronais (lizdais)
Ežiukai su makaronų lizdais - patiekalas šventiniam stalui. Atrodo įspūdingai ir yra lengvai paruošiamas. Sūrio plutelė mėsos kukuliukams su makaronais suteikia ypatingo žavesio. Pageidautina imti kietąjį sūrį, jis geriau išsilydo. Makaronų imkite iš kietųjų kviečių veislių, jie nevirsta ir gerai išlaiko formą. Galite naudoti bet kokį faršą, tačiau skaniausi ežiukai gaminami iš kombinuoto faršo.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos pagrindą. Sumaišykite maltą mėsą su puse tarkuoto česnako ir sūrio, svogūnu, druska, pipirais ir 1 valgomuoju šaukštu majonezo. Kruopščiai išminkykite masę. Padalykite į 6 lygias dalis, kiekvieną iš jų susukite į rutuliuką.
Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Aliejumi patepkite ugniai atsparią formą ir išdėliokite makaronų lizdus. Į vidų įdėkite mėsos rutuliuką.
Žingsnis 3
Dėkite lizdus į orkaitę. Supilkite pašildytą sultinį į formą ir pašaukite į orkaitę 20-25 minutėms.
Žingsnis 4
Kol lizdai kepa, paruoškite padažą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite likusį majonezą, grietinę, pomidorų pastą. Išmaišykite, tada sudėkite likusį česnaką, druską ir maltus juoduosius pipirus. Vėl gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Baigkite gaminti patiekalą. Išimkite formą iš orkaitės. Apšlakstykite lizdus padažu, ant viršaus užbarstykite likusį tarkuotą sūrį ir pašaukite į orkaitę dar 20 minučių.
Kategorijos