Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su malta jautiena
Ežiukai su malta jautiena - tai apetitą žadinantis karštas patiekalas, kurį sudaro sotūs mėsos kukuliai ir sultingas pomidorų įdaras. Be malonaus aromato ir nuostabaus skonio, patiekale yra daug vertingų sveikatai medžiagų. Dėl vitaminų ir mikroelementų malta jautiena yra labai naudinga, teigiamai veikia nervų ir kraujotakos sistemas. Be to, ji rekomenduojama sergantiems mažakraujyste ir odos ligomis.
Žingsnis 1
Paruoškite pagrindą. Atskirame dubenyje ryžius sumaišykite su malta mėsa. Pagal skonį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Masę kruopščiai išmaišykite rankomis. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Tada svogūnus išimkite ir ant kitos keptuvės pusės sudėkite morkas.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Į puodą supilkite vandenį, į jį įpilkite pomidorų pastos ir užkaiskite ant ugnies. Į tą patį puodą sudėkite keptas daržoves. Palaukite, kol užvirs, tada sumažinkite ugnį. Pagardinkite druska, cukrumi ir actu. Toliau virkite įdarą ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Iš paruoštos maltos mėsos suformuokite mažus ežiukus. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Apvoliokite mėsos rutuliukus miltuose ir perkelkite juos į keptuvę. Kepkite ežiukus iš visų pusių, kol apskrus.
Žingsnis 4
Baigti gaminti. Iškeptus ežius perkelkite į puodą su pomidorų pasta. Sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite ežiukus troškintis 20-25 minutes.
Kategorijos