Ežiukai su malta jautiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ežiukai su malta jautiena

Ežiukai su malta jautiena - tai apetitą žadinantis karštas patiekalas, kurį sudaro sotūs mėsos kukuliai ir sultingas pomidorų įdaras. Be malonaus aromato ir nuostabaus skonio, patiekale yra daug vertingų sveikatai medžiagų. Dėl vitaminų ir mikroelementų malta jautiena yra labai naudinga, teigiamai veikia nervų ir kraujotakos sistemas. Be to, ji rekomenduojama sergantiems mažakraujyste ir odos ligomis.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
189 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su malta jautiena Žingsnis 1
Paruoškite pagrindą. Atskirame dubenyje ryžius sumaišykite su malta mėsa. Pagal skonį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Masę kruopščiai išmaišykite rankomis. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Tada svogūnus išimkite ir ant kitos keptuvės pusės sudėkite morkas.

Žingsnis 2

Ežiukai su malta jautiena Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Į puodą supilkite vandenį, į jį įpilkite pomidorų pastos ir užkaiskite ant ugnies. Į tą patį puodą sudėkite keptas daržoves. Palaukite, kol užvirs, tada sumažinkite ugnį. Pagardinkite druska, cukrumi ir actu. Toliau virkite įdarą ant silpnos ugnies.

Žingsnis 3

Ežiukai su malta jautiena Žingsnis 3
Paruoškite ežiukus. Iš paruoštos maltos mėsos suformuokite mažus ežiukus. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Apvoliokite mėsos rutuliukus miltuose ir perkelkite juos į keptuvę. Kepkite ežiukus iš visų pusių, kol apskrus.

Žingsnis 4

Ežiukai su malta jautiena Žingsnis 4
Baigti gaminti. Iškeptus ežius perkelkite į puodą su pomidorų pasta. Sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite ežiukus troškintis 20-25 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos