Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su malta kiauliena
Ežiukai su malta kiauliena yra tradicinis sovietinės virtuvės patiekalas. Kad malta mėsa nebūtų tokia riebi, į ją dažnai įdedama šiek tiek duonos, kaip ir į įprastus kotletus. Kad ežiai būtų sultingi, jie kepami arba troškinami padaže. Kad patiekalas būtų sotesnis ir jam nereikėtų papildomo garnyro, mėsos kukulius galima virti daržovių padaže. Tradiciškai naudojami svogūnai ir morkos, tačiau galima naudoti ir paprikas.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Keptuvėje su aliejumi 6-8 minutes pakepinkite susmulkintas daržoves. Sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite. Ištirpinkite miltus vandenyje ir supilkite į daržoves. Pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite. Supilkite krapus ir virkite 2-3 minutes.
Žingsnis 2
Pasigaminkite ežiukus. Sumaišykite maltą mėsą su ryžiais, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Produktus gerai išmaišykite, suformuokite nedidelius rutuliukus. Sudėkite mėsos gabalėlius į formą, užpilkite juos padažu ir 40-45 min. pašaukite į orkaitę.
Kategorijos