Ežiukai su malta žuvimi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Ežiukai su malta žuvimi

Ežiukai yra tarptautinis patiekalas, kuris skirtingose šalyse turi savo pavadinimą. Pavyzdžiui, turkai jį vadina kofta, o švedai ir austrai - mėsos kukuliais. Yra daugybė ežiukų receptų. Kotletai įdaryti įvairiais grūdais, daržovėmis, džiovintais vaisiais. Jie gaminami iš kiaulienos, jautienos, vištienos faršo. Patiekiami su bet kokiais garnyrais. Labai skanūs būna labai skanūs ežiukai su malta žuvimi. Gaminant tinka dietinė rausvoji lašiša, polockas, lydeka ir riebesnės žuvų rūšys - skumbrė, karpis, paltusas.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
55 kcal.
Baltymai
4 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.26/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ežiukai su malta žuvimi Žingsnis 1
Maltą žuvį virkite, kol išvirs. Bandelę 5 minutes pamirkykite piene. Tada sumalkite bandelę ir svogūną blenderiu arba mėsmale. Sumaišykite žuvį, duonos ir svogūnų mišinį, kiaušinį, ryžius. Druską ir pipirus.

Žingsnis 2

Ežiukai su malta žuvimi Žingsnis 2
Pasigaminkite kotletus. Iš maltos mėsos padarykite apvalius kotletus. Dėkite į aliejumi pateptą kepimo indą.

Žingsnis 3

Ežiukai su malta žuvimi Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Keptuvėje su aliejumi 10-15 min. pakepinkite svogūnus, paprikas, pomidorus ir morkas. Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite vandenį ir išmaišykite.

Žingsnis 4

Ežiukai su malta žuvimi Žingsnis 4
Ežiukus su žuvies maltiniais kepkite orkaitėje. Pripildykite ežiukus į formą daržovių padažu taip, kad jis apsemtų kotletus iki vidurio. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 60 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos