Publikavimo data: 2024-06-08
Ežiukai su malta žuvimi
Ežiukai yra tarptautinis patiekalas, kuris skirtingose šalyse turi savo pavadinimą. Pavyzdžiui, turkai jį vadina kofta, o švedai ir austrai - mėsos kukuliais. Yra daugybė ežiukų receptų. Kotletai įdaryti įvairiais grūdais, daržovėmis, džiovintais vaisiais. Jie gaminami iš kiaulienos, jautienos, vištienos faršo. Patiekiami su bet kokiais garnyrais. Labai skanūs būna labai skanūs ežiukai su malta žuvimi. Gaminant tinka dietinė rausvoji lašiša, polockas, lydeka ir riebesnės žuvų rūšys - skumbrė, karpis, paltusas.
Žingsnis 1
Maltą žuvį virkite, kol išvirs. Bandelę 5 minutes pamirkykite piene. Tada sumalkite bandelę ir svogūną blenderiu arba mėsmale. Sumaišykite žuvį, duonos ir svogūnų mišinį, kiaušinį, ryžius. Druską ir pipirus.
Žingsnis 2
Pasigaminkite kotletus. Iš maltos mėsos padarykite apvalius kotletus. Dėkite į aliejumi pateptą kepimo indą.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Keptuvėje su aliejumi 10-15 min. pakepinkite svogūnus, paprikas, pomidorus ir morkas. Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite vandenį ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Ežiukus su žuvies maltiniais kepkite orkaitėje. Pripildykite ežiukus į formą daržovių padažu taip, kad jis apsemtų kotletus iki vidurio. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 60 minučių.
Kategorijos